Не погоджуйтеся на менше: 7 рис здорових стосунків

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

риси здорових стосунків
Фото: unsplash.com

Якщо ви коли-небудь замислювалися над тим, якими мають бути здорові стосунки, ми тут, щоб дати відповідь

Побудувати здорові стосунки не легко, а без реалістичних очікувань і поготів. Тож для того, щоб отримати щире кохання, варто спочатку знати, які риси йому притаманні.

Що таке здорові стосунки: яскраві ознаки

Психологія — це не лише діагностика та лікування психічних розладів, а й розуміння людської поведінки, в тому числі й того, що сприяє процвітанню стосунків, пише видання HackSpirit. Експерти видання поділилися тим, що насправді потрібно для побудови здорових, тривалих стосунків! І без чого вони, в принципі, не будуть здоровими.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відкрите та чесне спілкування

Згідно з психологією, ефективна комунікація є основою будь-яких стосунків. Це міст, який з'єднує двох людей і допомагає їм зрозуміти потреби, бажання та емоції один одного. Якщо ви не можете відкрито говорити зі своїм партнером про те, що вас турбує, або висловлювати свої почуття, не боячись осуду, з часом може накопичуватися образа. Це може призвести до непорозумінь, і ви не встигнете озирнутися, як маленька проблема переросте у великий конфлікт.

І пам'ятайте, що важливі не лише слова, але й тон та мова тіла. Невербальними сигналами ми часто говоримо більше, ніж словами.

Прийняття недосконалості

У світі соціальних мереж і романтичних комедій легко потрапити в пастку, очікуючи, що ваш партнер буде ідеальним. Але подивімось правді в очі — ніхто не ідеальний. Важливо пам'ятати, що ваш партнер, як і ви, — людина. А люди мають свої недоліки. Саме ці недоліки роблять нас унікальними.

Психологія говорить нам, що прийняття недоліків партнера, а не намагання їх змінити, може насправді зміцнити ваш зв'язок. Йдеться не про терпимість до шкідливої поведінки, а про розуміння того, що кожен має свої особливості. Замість того, щоб зосереджуватися на недосконалості партнера, спробуйте оцінити ті якості, які вас приваблюють у ньому в першу чергу.

Емоційна підтримка

Емоційна підтримка є фундаментальною у стосунках. Адже люди у здорових стосунках розуміють, що бути поруч зі своїм партнером не важливо лише у світлі та щасливі дні, але й у темні часи.

Особистий простір

Кохання — це бажання проводити кожну мить разом, чи не так? Ну, не зовсім. Як би сильно ви не любили свого партнера, все одно важливо мати час на себе. У кожного з нас є власні інтереси, хобі та друзі, які роблять нас тими, ким ми є. Час, проведений окремо, дозволяє розвивати ці аспекти життя і може навіть зблизити вас.

Цей простір допоможе вам зберегти свою індивідуальність і сприятиме здоровій динаміці стосунків.

Спільні цілі та цінності

Мати спільні цілі та цінності — це як мати спільну мову у стосунках. Йдеться не тільки про те, щоб мати однакові інтереси чи хобі, а про те, щоб збігатися у великих речах — погляди на шлюб, дітей, гроші чи навіть те, як ви проводите своє дозвілля.

Довіра та чесність

Довіра — це основа будь-яких стосунків. Це віра в те, що ваш партнер зробить те, що сказав, буде надійним і залишиться вірним. Доброчесність, з іншого боку, означає робити правильні речі навіть тоді, коли ніхто не бачить. Це означає бути чесним і дотримуватися моральних принципів.

Взаємна повага

Якщо ваш партнер не поважає вас, він вас не заслуговує. І крапка. Повага — це визнання індивідуальності один одного і доброзичливе ставлення один до одного. Це не просто ввічливість. Це визнання цінності вашого партнера і ставлення до нього у спосіб, що відображає це розуміння.

Пам'ятайте, що кожен заслуговує на те, щоб до нього ставилися з повагою. Не погоджуйтеся на менше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 10 звичок пар, які прожили разом 25 років. Цьому варто повчитися