Дві половинки одного цілого: 4 маленькі ознаки, які підтверджують, що ви знайшли свою людину

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

як визначити другу половинку
Фото: unsplash.com

На жаль, зрозуміти, чи знайшли ви свою ідеальну пару, складно, оскільки не існує універсального правила вибору партнера

Кожен шукає кохання та здорових стосунків. Але як зрозуміти, що та сама "друга половинка" нарешті поруч?

Як зрозуміти, що це твоя людина: відповідь знайшлася в психології

Згідно з психологією, існує чотири ознаки того, що людина знайшла свою половинку, пише Your Tango. Це задоволення стосунками, навички вирішування конфліктів, чуйність партнерів та проходження фази початкового захоплення. Про кожну з них ми поговоримо окремо.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ви задоволені своїми стосунками

За словами Кіри Асатрян, коучки з питань стосунків та авторки книги "Перестань бути самотнім: Три прості кроки до розвитку здорових і щасливих стосунків", високий рівень задоволеності стосунками - хороший показник того, що все йде добре. 

Щоб оцінити рівень задоволеності у стосунках, експертка пропонує виконати вправу:

  • Розбийте свій рівень задоволеності на різні частини, такі як інтимність, емоційна близькість, спілкування і фінанси. Якщо ви задоволені більшістю або всіма цими аспектами ваших стосунків, у вас немає причин для сумнівів.

  • Порівняйте свій рівень задоволеності у стосунках з рівнем задоволеності у попередніх стосунках.

  • Визначте, чи можете ви легко уявити, що за інших обставин ви будете більш задоволені, ніж зараз.

  • Визначте, чи є у вас тривале відчуття незадоволеності, але ви не знаєте його першопричини.

Взаємна чуйність та розуміння

Як пояснюється в дослідженні, опублікованому в Journal of Personality and Social Psychology, якість стосунків залежить від віри в те, що партнер розуміє, цінує і підтримує вас.

Ви пройшли фазу початкового захоплення

Коли ви по вуха закохані, цілком нормально відчувати, що саме з цією людиною хочеться провести решту свого життя. З іншого боку, вчені вважають, що не варто втрачати раціональність. З точки зору нейробіології, почуття закоханості на початку нових стосунків - це не що інше, як дофамінергічні сплески в мозку, які спостерігаються у більшості видів тваринного світу.

З іншого боку, потяг і задоволення на початку стосунків є беззаперечними показниками того, що стосунки мають міцний фундамент. Однак, як тільки ця початкова ейфорія нових стосунків закінчується, що зазвичай трапляється через 12 місяців, з'являється шанс на виникнення справжньої прихильності. За словами Томаса Р. Лі, доктора філософії з кафедри сім'ї та людського розвитку Університету штату Юта, чим довше триває знайомство, тим більше шансів, що стосунки перетворяться на зобов'язання на все життя.

Ви обидва вмієте вирішувати конфлікти 

Марк Баншик, доктор медичних наук, психіатр і автор книги "Розумне розлучення", пояснює, що побут багато говорить про якість ваших стосунків. Партнери, які ініціюють конфлікти без жодної причини, можуть бути не найкращим вибором для довгого спільного життя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 5 найпоширеніших помилок у стосунках. Уникайте їх для того, щоб бути разом довго та щасливо.