Ані слова! 5 тем, які краще не підіймати при родичах

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

дівчина показує рукою стоп фото
Фото: unsplash.com

Мати секрети від родичів — не тільки нормально, а навіть корисно

Є люди, які діляться з родичами всім. І ми щиро раді за них, якщо така відвертість не призводить до проблем. Але якщо ваші родичі більш токсичні, то від деяких тем краще утриматися.

Про що не варто говорити з родичами: 5 заборонених тем

Пам'ятаєте, як в старій рекламі — іноді краще жувати, ніж говорити. Тож, якщо ви зустрілися з родичами, не поспішайте розповідати про деякі інтимні речі. Їх не так вже і багато — ми нарахували 10 заборонених тем, які не варто підіймати в оточенні токсичних родичів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Фінанси. Фінансове становище — ваша особиста справа. Не варто зайвий раз згадувати про вашу заробітну плату, неочікуваний прибуток або ж, навпаки, фінансові проблеми. Також не варто згадувати про борги та те, на що ви витрачаєте гроші, якщо існує ризик, що ваші родичі почнуть їх рахувати. На жаль, в більшості з нас є родичі, які вважають, що їх гроші — це їх гроші, та і ваші гроші теж їх. Не давайте їм приводу для думок про те, що вони можуть розраховувати на ваш бюджет.

  2. Проблеми. Токсичні родичі тільки й чекають розповідей про ваші проблеми! Для них це — привід для пліток чи засудження. А якщо ваші родичі мають звичку обговорювати все і ділитися новинами з усіма зі свого оточення, то готуйтеся до того, що ваші проблеми будуть відомі всьому світу!

  3. Робочі перспективи та плани. З цим пунктом все досить просто — не варто казати гоп, поки не переплигнете. А якщо ви вірите у прикмети, то точно знаєте, що заздалегідь розкриті плани здійснюються з меншою ймовірністю.

  4. Покупки. Якщо ви давно мрієте про Apple Watch останньої серії або ж новий телефон, то не кажіть родичам про це, поки не купите. Бо існує ризик, що вони вас не тільки не підтримають, а й звинуватять у марнотратстві. Воно вам треба?

  5. Відпочинок, який ви хочете провести без них. Існує ризик, що родичі почнуть проситися з вами у відпустку, а вам буде незручно сказати прямо, що ви маєте більш приємну компанію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як бути щасливою людиною , коли ви не у стосунках. Це досить просто!