Сварки за розкладом: ось чому на вихідних подружжя частіше сваряться

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

причина сварок на вихідних
Фото: unsplash.com

Стосунки часто мають свій графік і навіть сварки у них часто відбуваються у певний час

Якщо тиск у ваших стосунках піднімається на вихідних, то цьому є цілком логічне пояснення!

Чому сімейні пари часто сваряться на вихідних: відповідь експертки

З понеділка по п'ятницю вдень кожен з подружжя займається своїми справами, але коли настають вихідні, зростає і тиск. Якщо вам здається, що злість і розчарування мають тенденцію вириватися назовні в п'ятницю ввечері, то видання purewow.com знає, чому так відбувається.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Причину таких "вибухів" назвали Джоселін та Аарон Фріман, експерти у сфері стосунків та співавтори книги "Похмілля суперечок", — справа у невідповідності очікувань щодо того, як ми проводимо своє дозвілля.

Як це відбувається? Наприклад, коли тиждень наближається до вечора п'ятниці, жінка переповнена своїми бажаннями і надіями на майбутні вихідні. До сварок призводить те, що чоловік теж має певні очікування. І коли подружжя не збігається в думках щодо того, як проводити "вільний" час, виникають запеклі суперечки.

Але рішення цієї проблеми існує. За словами Фріманів, для того, щоб протистояти подружньому розпаду на вихідних, витратьте кілька хвилин у четвер ввечері або в п'ятницю вранці на планування пріоритетів і на те, як ви все це впишете у спільні плани. Плани можуть бути вільними, але суть в тому, що ви разом впорядковуєте розклад і порядок денний. Це мінімізує відчуття, що кимось знехтувано чи чиєсь бажання обділено, особливо, коли ви перебуваєте в моменті, коли одна людина хоче почистити водостоки, а інша — валятися на дивані, слухаючи подкасти про вбивства. (Звісно, цілком гіпотетично).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, як виховання впливає на стосунки у майбутньому. Цей матеріал допоможе краще зрозуміти і себе, і партнера.