Майте на увазі: 4 фрази, які бабусі кажуть онукам, яких не люблять

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

ознаки того, що бабуся не любить онуків
Фото: unsplash.com

Бабусі не завжди безумовно люблять та балують своїх онуків

Сказані з пересердя слова можуть ранити. Особливо боляче чути жорстокі фрази дітям, адже їх психіка надто чутлива до зовнішньої критики.

Як зрозуміти, що бабуся не любить онуків: 4 яскраві ознаки

Слова, сказані в момент злості, можуть завдати болю. Ще болючіше чути неприємні фрази від близьких, особливо, бабусь, які, здавалося б, зазвичай безумовно люблять своїх онуків. Але існують фрази, які не просто ранять, а вказують на те, що бабусі просто не люблять малечу. Вони наче і не такі вже й образливі, але мають прихований сенс, пише Ukr.Media.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тож такі фрази-сигнали краще знати заздалегідь, щоб вчасно їх зчитати та не дати бабусі змоги завдати болю дітям.

Я не маю на це часу

Коли молоді батьки звертаються по допомогу до своїх мам і просять посидіти з онуками, бабуся, звичайно має право відмовити. В неї можуть бути свої плани — робота, запланована поїздка або ж похід в театр чи кіно. Але якщо у бабусі є вільний час, але нема бажання допомогти з онуками — то це привід подумати про те, чи хоче вона взагалі бачити малечу.

Дитина жахливо себе веде!

А ось і ще одна причина не бачитися з онуками — дитина, за словами бабусі, не вміє добре поводитися. Але це теж нічого більшого, ніж відмазка для того, ніж уникнути спільного часу з дитиною. Адже функцію виховання малечі несуть не тільки батьки, а й бабуся. Хто, як не вона, може розказати та показати дитині гарні манери та навчити правил поведінки? Тож, розмови про те, що дитина неслухняна, скоріш за все — просто небажання нею займатися.

Ти — копія батько/мати

Якщо в розмові з онуком бабуся порівнює його з батьками — в цьому немає нічого поганого. Але якщо мова заходить про негативні сторони батьків — це сигнал про те, що бабуся спеціально хоче зменшити авторитет мами чи тата в очах дитини. І це жахливо, адже негативно впливає на психіку дитини.

Виховання дитини — не мій обов'язок

Так, батькам і справді не варто перекладати відповідальність за виховання дитини на бабусю. Чесно — вони й самі не будуть раді постійним порадам з виховання від старших родичів. Але посидіти з дитиною раз на місяць — питання не виховання, а допомоги.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 10 правил спілкування з батьками для дорослих дітей. Ці аспекти варто враховувати, адже літні батьки вже не такі самостійні, як раніше.