Історії різні, причини схожі: 5 негараздів, які призводять до розлучення

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Причини розлучень в Україні
Фото: unsplash.com

Статистика невблаганна — половина шлюбів в Україні закінчуються розлученням

Хоча кожна історія кохання унікальна, причини та основні проблеми, на жаль, розлучень схожі. На щастя, знаючи їх можна вберегти родину та вчасно запобігти розлученню.

Найпоширеніші причини розлучень: як вберегти шлюб

Головні причини розлучень можна перерахувати на пальцях однієї руки, пише УНІАН. Це рання вагітність, залежності, зради та фінансові проблеми. Про кожну з них ми поговоримо окремо.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ранні шлюби та вагітність

Соціальні опитування показують, що головна причина розлучень — ранні шлюби та вагітності. Молоді та юні чоловіки та дружини не готові і не вміють розбиратися у конфліктних ситуаціях та виходити з них.

Залежності

Алкоголізм, наркоманія та лудоманія розвалили не одну родину. Коли один з партнерів зловживає, іншому важко впоратися з цим. Тим більш, залежності зазвичай йдуть поруч з фінансовими проблемами, сварками та насильством.

Зрада

Подружня невірність та зради — ще одна популярна проблема, яка стає причиною розлучень. Скандали та розбите серце не сприяють здоровій атмосфері та ідеальним стосункам.

Насильство

Фізичне та психологічне насильство — поширена причина, через яку жінки наважуються покинути чоловіка та подати заяву на розлучення. Найчастіше від насильства страждають саме жінки, адже вони суто фізіологічно не можуть протистояти чоловікові.

Грошові проблеми

Проблеми з грошима та житлом займають останнє місце в списку причин розлучень, але це не робить їх менш вагомими. Неможливість закрити базові потреби, маленька кімната без будь-якої приватності швидко гасять полум'я кохання. Хоча, іноді подружжю вдається разом подолати всі ці негаразди та побудувати щасливу родину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про речі, яка призводять до страждань чоловіків. Краще уникати їх у сімейному житті.