9 факторів, які руйнують шлюб та ведуть пару до розлучення

Сімейне життя
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Звичайно ж, кожен шлюб є унікальним, але, як виявилося, причини розлучень часто дуже схожі. Фінансові проблеми, невірність, відсутність довіри – це лише мала частина списку. Докладніше про те, чому шлюби розпадаються – у матеріалі Хочу.

9 найпоширеніших причин реальних випадків розлучення

Видання bestlifeonline.com поговорило з досвідченими адвокатами, психологами та експертами з питань сім'ї та шлюбу для того, щоб дізнатися, чому люди розлучаються. Як виявилося, часто причиною розлучення стає один чи кілька із дев'яти факторів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відсутність спілкування

Часто пари відкладають важливі розмови та ображаються. На той час, коли вони приходять до адвоката, вони вже встигають розчаруватися у шлюбі, але так і не знаходять часу, щоб поговорити про те, що їх не влаштовує, каже адвокат Джулія Рюшемейр .

Фінансові конфлікти

За словами адвоката зі шлюборозлучних процесів Дерека Жака, найпоширеніша причина, через яку до нього звертаються клієнти — фінансовий стрес. Більшість його клієнтів, які подали заяви, посилаються на відсутність фінансового внеску свого партнера у стосунки.

Неправильний поділ домашніх обов'язків

Ще одна поширена закономірність, за словами Рюшемейєр, — надто сильний поділ праці.

Батько багато працює, щоб заробити гроші для сім'ї, дружина бере на себе весь догляд за дітьми та роботу по дому, і вони розвиваються окремо. Хоча пара і досягає доходу середнього класу, їх шлюб занепадає,

— пояснює вона.

Різні очікування

Судовий адвокат Клінт Брашер каже, що подружжя часто розходиться, тому що їх очікування від шлюбу не збігаються. Пари часто розлучаються через те, що їм важко ефективно висловити свої вимоги та побоювання.

Невірність

Коли один партнер зраджує іншого, це підриває довіру і часто призводить до непоправних збитків у стосунках, каже соціальна працівниця Мішель Інгліш.

Вплив невірності на шлюб може змінюватись від пари до пари, але вона незмінно вважається однією з основних причин розлучення,

— додає Інгліш.

Розвиток

Шлюб може розпастись не через конфлікт, а через зростання, яке веде партнерів різними шляхами.

Люди ростуть і розвиваються, і іноді вони роблять це у протилежних напрямках,

— каже психолог Род Мітчелл.

Постійні суперечки

Розбіжності завжди виникатимуть у будь-яких стосунках, але частота та інтенсивність цих розбіжностей можуть визначити, як довго триватиме шлюб. Нерозуміння, образи та гнів часто є результатом поганого спілкування. Уникнення важких розмов чи постійне обговорення однієї й тієї проблеми без досягнення будь-якого прогресу може швидко зруйнувати основу стосунки.

Відсутність довіри

Нестача довіри часто виникає через нечесні дії чи зраду, що призводить до розриву стосунків. Навіть невелика зрада схожа на невелику тріщину у вазі, яка повільно поширюється, доки нарешті не розіб'ється – саме так довіра виснажується.

Залежність

Наркотики та алкоголь, азартні ігри та/або порнографія – всі форми залежності неймовірно шкідливі для шлюбу. Залежність може захопити життя. Це може призвести до інших серйозних проблем — фінансових негараздів чи домашнього насильства.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, як креативно повідомити про вагітність . Ми знаємо щонайменше десять способів!