Після таких питань роботу ви не отримаєте: що не варто говорити на свівбесіді

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Питання, які позбавлять шансу на роботу
Питання для співбесіди. Фото: vikna.if.ua

Перелік питань, які недоречні на співбесіді

Під час співбесіди роботодавці можуть ставити різноманітні питання: складні, заплутані та навіть “питання з зірочкою”. Щоб все пройшло вдало і ви змогли отримати омріяне місце роботи потрібно підготувати відповіді і потренуватися поводитися перед дзеркалом.

Зі свого боку ви повинні запитувати те, що вас цікавить стосовно майбутнього місця. Але не варто говорити деякі фрази, адже після них ви навряд отримаєте шанс працювати у цій компанії, радить канал DreamWORK.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чим займається ваша компанія?

Постарайтеся заздалегідь дізнатися про компанію якнайбільше, пошукайте інформацію в інтернеті та промоніторте сайт компанії. Подумайте, що саме ви можете їй запропонувати як співробітник та які навички можуть стати у пригоді для цієї вакансії.

Мені просто потрібна робота, будь-яка робота

Можливо, це саме так і вам справді потрібна робота, але не варто говорити це потенційному роботодавцю, адже розпач і безвихідь нікого не приваблює. Краще розкажіть, що потребуєте саме цієї вакансії і чудово на неї підходите.

Мій колишній начальник був справжнім *****

Ніколи не обговорюйте з негативом попереднє місце роботи та минулого начальника. Потенційному шефу це не сподобається, адже він думатиме, що ви так само робитимете, коли звільнитеся і з цього місця.

Мені подобається ваша зачіска

Компліменти - це звичайно приємно, але вони мають стосуватися не зовнішності, а професійної діяльності та успіхів компанії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед співбесідою спеціалісти радять обдумати і добре підібрати свій одяг. Ви маєте виглядати стримано та спокійно, а не занадто відверто.