Про ці речі можна і збрехати: які теми краще оминати на співбесіді

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

людина на співбесіді
Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

На такі питання краще не відповідати правду на співбесіді

Після довгих пошуків роботи ви отримали запрошення на співбесіду. Варто попередньо підготуватися до можливих питань, продумати відповіді та зробити репетицію перед дзеркалом.

При бесіді з керівництвом можуть виникати різноманітні питання. Вони стосуватимуться попереднього місця роботи, навичок, хобі та будь-чого іншого, що спаде на думку майбутньому начальнику. У якому випадку відповідати на питання правдиво буде недоречним і  варто збрехати, розповідає у tiktok користувач з ніком jobzilla_ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Чоловік проходить співбесіду
Фото створене за допомогою ШІ, Hochu.ua

"Де ви бачите себе через 5 років?"

Нікому не цікаві ваші реальні плани на майбутнє, які скоріше за все стосуються позаробочого життя. Рекрутери прагнуть почути, що ви бачите себе саме у цій компанії, на роботу у якій претендуєте.

"Чому ви шукаєте нову роботу?"

Усім зовсім неважливо. що ви ненавидите свою попередню роботу, колег, обов'язки чи жалюгідну зарплату. Запам'ятайте, ніколи не можна погано відгукуватися про попередню роботу та колектив. Краще у такому випадку скажіть, що ви переросли її та зараз прагнете знайти нові виклики для себе

"Ваші хобі?"

Якими б значними є ваші досягнення в літературі, музиці, малюванні чи знанні на пам'ять усіх серій "Величне століття" краще приберегти їх для друзів, якщо вони не стосуються безпосередньо місця роботи. На співбесіді обирайте хобі, які підкреслюють ваш професіоналізм та зацікавленість у тій сфері, в якій працюєте. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сподіваємося, такі поради допоможуть вам отримати роботу вашої мрії. Раніше ми писали, які теми не варто обговорювати з колегами, щоб не нажити собі ворогів у новому колективі.