Помідори будуть свіжими до зими: дешевий аптечний засіб, яким їх потрібно протерти

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як марганцівка допоможе зберегти помідори
odinfakt.com.webp / Лайфхак для зберігання помідорів

Як зберегти помідори свіжими до зими

Врожай помідорів хочеться зберегти якнайдовше - їх смак, аромат та текстура в кілька разів випереджає будь які “зимові” овочі. Ділимось цікавим лайфхаком. Також ми розповідали, що робити, якщо помідори цвітуть, але не дають зав’язей.

Існує кілька способів зберегти свіжість томатів до зими. Разом із hyser.com.ua розглянемо найпопулярніші та ефективні з них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ідеальні умови для зберігання

Оптимальна температура для зберігання помідорів – 8-10°C. Повітря має бути помірно сухим. Місце зберігання має бути темним.

Зберігання у дерев’яних ящиках

Для цього виберіть стиглі, але тверді помідори без пошкоджень. Продезінфікуйте ящики і вистеліть їх папером або соломою. Розкладіть помідори в один шар плодоніжкою вниз. Пересипте шари помідорів сухим піском, тирсою або папером.

Зберігання за допомогою гірчиці

Стерилізуйте банки. На дно банки насипте шар гірчичного порошку. Чергуйте шари помідорів і гірчиці. Закрийте банки кришками і зберігайте в прохолодному місці.

Перед зберіганням помідори слід протерти спиртом або слабким розчином марганцівки - ці аптечні засоби не дозволять розмножуватись бактеріям на поверхні. Не мийте помідори перед зберіганням, щоб не пошкодити шкірку. Регулярно оглядайте помідори і видаляйте зіпсовані.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете насолоджуватися свіжими помідорами навіть взимку. Також ми розповідали про секрет тривалого зберігання картоплі.