Посійте петрушку восени, але не у вересні, щоб на початку весни мати першу зелень: коли найкращий час для посадки

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Правила посадки петрушки восени
Посадка петрушки восени. Фото: nur.kz

Петрушка - невибаглива рослина, але потрібно вчасно посіяти її для раннього врожаю

Петрушка - це, мабуть, найперша зелень, яка з’являється навесні. Щоб вона була соковитою і густою, потрібно вчасно посіяти її восени.

Для того, щоб зібрати хороший врожай вже на початку березня - треба посіяти її восени. Але це не можна робити у вересні, адже найкращий час - це жовтень та листопад, радить канал Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Петрушка володіє багатьма корисними властивостями. ЇЇ використовують практично у всіх кухнях світу. Ця зелень малокалорійна, у свіжій петрушці є багато антиоксидантів. Її можна заморожувати, сушити та вживати у свіжому вигляді.

Вересень - надто ранній час, адже ранні сходи можуть не вижити і загинути. Корнева петрушка не боїться заморозків чи мінусової температури, тому чудово переносить зиму і навесні потішить городників своєю зеленню.

Як сіяти петрушку восени

Для посадки обирайте сонячне місце з пухким ґрунтом. Перекопуємо ділянку, вносимо перегній та висіваємо сухе насіння на глибину 1 сантиметр з відстанню між рядками 20 сантиметрів.

Після того, як насіння вже перебуває у землі, потрібно накрити це місце агроволокном або опалим листям чи замульчувати, а навесні зняти. Так само можна садити редис, кріп, шпинат, салат та пастернак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як найкраще зберегти петрушку свіжою у морозилці. Ці нехитрі секрети дозволять не втратити смак і аромат.