Зелень буде, наче з грядки: як повернути свіжість зів’ялим кропу та петрушці

Кухня
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

кріп, салат, петрушка, цибуля
Сегодня / Як повернути травам свіжість

Лайфхак,який стане вам у пригоді на кухні

Ми розповідали, як просто начистити одразу багато арахісу . Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам повернути свіжість зелені, що зів’яла у холодильнику.

Незалежно від того, які хитрощі ви використовуєте, щоб зберегти свіжість зелені, через кілька днів вона все одно може почати в'янути. Втім, є простий спосіб оживити зів'ялу зелень. Про нього розповіли на Pixelinform

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Знадобиться:

  • Чиста вода;

  • Оцтова кислота.

Для застосування лайфхаку приготуйте розчин з води та оцтової кислоти. Для приготування розчину використовуйте співвідношення 10 частин води до 1 частини оцтової кислоти. Замочіть зелень у розчині на кілька годин. Витягніть зелень з розчину, промийте під проточною водою і обсушіть. Після цього зелень знову стане свіжою. 

Як зберегти зелень надовго

Якщо у вас є залишки зелені і ви бачите, що не з’їсте її, використайте залишки для приготування домашньої приправи. Висушіть зелень у сушильній камері чи духовці.

Подрібніть зелень і зберігайте в баночках. Цей лайфхак допоможе вам зберегти зелень смачною протягом тривалого часу. Для сушіння зелені в духовці розігрійте її до 50-60°C і сушіть зелень протягом 1-2 годин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спробуйте цей лайфхак, і ви будете приємно здивовані результатом. Також, якщо у вас залишились стебла від зелені, ми розповідали про гарні методи їх застосування на кухні.