Прасуємо штори не знімаючи з карниза: як розгладити складки після прання

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Прасування штор прямо на карнизі
Прасувати штори можна прямо на карнизі: Фото:main.politeka.net

Генеральне прибирання передбачає прання штор, які потім важко добре попрасувати

Коли господині прибирають у будинку зазвичай вони знімають штори, щоб гарно випрати. Адже вони гарно поглинають сторонні запахи, накопичують пил та бруд.

Пральна машинка з легкістю впорається з різноманітними шторами, а от випрасувати складки на тканині буває досить складно та довго. Щоб не витрачати години на нудне прасування, ділимося цікавим лайфхаком, який публікує pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Простішого способу швидкого прасування ви ще не знали. Після прання рекомендується не сушити штори до кінця, а повісити вологими. Вам знадобиться один ковпачок кондиціонера для білизни, який потрібно розвести у воді.

Суміш, яка утворилася, переливаємо у розпилювач і ретельно збризкуємо штори зверху донизу, особливу увагу приділяючи великим складкам та пом’ятим місцям. Під час того, як тканина висихатиме, складки будуть розпрямлятися самі собою. Вам не доведеться прасувати їх жодної хвилини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед пранням штор руками чи у пральній машинці попередньо дізнайтеся склад матеріалу і засоби, які підходять. Адже різні штори мають свої особливості та правила прання.