Примхлива лохина даватиме велетенський врожай: найпоширеніші помилки при вирощуванні

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила вирощування лохини
Лохина Блюголд. Фото: dsh.com.ua

Отримати великий врожай лохини цілком можливо у домашніх умовах

Лохина - це надзвичайно корисна ягода, яка має великий попит. Багато городників прагнуть отримати гарний врожай, але припускаються кількох поширених помилок при догляді та вирощуванні.

Починати потрібно з вибору саджанців. Обирати потрібно правильно скронований кущ, адже тоді будуть закладені і додаткові плодові гілки. Яких поширених помилок треба уникати при вирощуванні лохини, розповідає канал Сучасна Дача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
  • Помилка №1 - рихлити ґрунт навколо кущів. У лохини коренева система розташована не дуже глибоко, майже вся знаходиться у верхньому шарі ґрунту до 25 см. Рихлити ґрунт навколо куща лохини можна не глибше, ніж на 3 см.

  • Помилка №2 - використовувати при прополюванні мотику чи інший інвентар. Оскільки вони можуть пошкодити кореневу систему, яка потім більше не зможе відновитися.

  • Помилка№3 - правильне мульчування. Найкраще замульчувати поверхню ґрунту тирсою шаром завтовшки 5-8 см. Щоб позбутися бур'янів, відрегулювати водно-повітряний і температурний режими верхнього шару, поліпшити освітленість куща, допомогти протистояти хворобам.

Також важливо правильно обрати сорт. Для України найбільше підходять сорти, які за морозостійкістю USDA відповідають п’ятій зоні (це приблизно -32°C), стійкі до захворювань і не надто вимогливі до умов вирощування: Блюкроп, Дюк та Блюголд, адже вони добре себе зарекомендували.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що треба обрізати у ожини, щоб мати чудовий врожай. Головне, не лише правильно обрізати кущ, а й зробити це своєчасно.