Просте добриво для огірків: дачники, які знають цей секрет, збирають плоди відрами!

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чим підживити огірки у липні
24 канал / Секрети великого врожаю огірків

Огірки обожнюють зелене добриво

Ми розповідали, чи потрібно видаляти дикі пагони у троянд. Тепер ділимось рецептом особливо вдалого добрива для огірків. 

Є просте та доступне рішення - зелене добриво. Чому воно ідеально підходить та як його приготувати, розповіли на ProstoWay. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому зелене добриво - найкраще для огірків?

  • Зелене добриво багате на азот та фосфор, які є ключовими елементами для росту та розвитку огірків.

  • При його приготуванні не використовуються хімічні речовини, тому воно0 безпечне для людей та довкілля.

  • Зелене добриво не лише забезпечує огірки поживними речовинами, але й покращує мікробіологічний стан ґрунту, що позитивно впливає на ріст та плодоношення рослин.

  • Для виготовлення зеленого добрива не потрібно купувати дорогі інгредієнти, адже його можна зробити з трав, які ростуть у саду або на лузі.

Як приготувати зелене добриво для огірків:

  1. Зберіть траву та кропиву. Подрібніть, заповнюючи ними приблизно половину відра.

  2. Залийте подрібнену траву та кропиву водою, щоб вона повністю покривала суміш. Накрийте відро кришкою та залиште настоюватися протягом 7-10 днів. За цей час суміш повинна забродити. Через тиждень процідіть настій, щоб видалити траву. 

  3. Розведіть отриманий концентрат чистою водою. Пропорції розведення залежать від частоти поливу. Для частого поливу розведіть концентрат у співвідношенні 1:10. Для нечастого - у співвідношенні 1:5.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Рекомендується проводити підживлення 1-2 рази на місяць протягом вегетаційного періоду. Не залишайте готовий настій на занадто довгий час, адже він може втратити свої корисні властивості - завжди краще приготувати свіжий. Також ми розповідали, яка рослина позбавить вас від комах на ділянці.