Стійкість аромату надовго: як зробити, щоб парфум тримався на шкірі влітку

Парфумерія
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила тривалості аромату
Нанесення парфумів влітку. Фото: hromadske.radio

Правильне нанесення парфумів забезпечить стійкість

У літню спеку парфуми можуть змінювати запах на розпеченій шкірі та швидко вивітрюватися. Звичайно, має значення якість та концентрація, але не можна забувати і про правила нанесення на шкіру.

Деякі прості правила дозволять насолоджуватися стійким ароматом цілий день. Що потрібно робити з парфумами влітку, розповідає atelierlumira.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Влітку багато людей тяжіють до свіжих ароматів із цитрусовими, квітковими або водними нотами, але ці більш легкі, повітряні аромати можуть випаруватися швидше, ніж більш важкі, глибокі аромати з мускусними або деревними нотами. Однак є кілька способів продовжити термін служби парфумів навіть при високій температурі.

Перед нанесенням парфумів

Молекули аромату краще прилипають до зволоженої шкіри, тому перед тим, як нанести аромат, нанесіть легкий лосьйон або масло для тіла без запаху або з таким же ароматом. Під час нанесення орієнтуйтеся на точки пульсу – зап’ястя та шия є класичними плямами, але внутрішня частина ліктів, за колінами та навіть потилиця також є стратегічно розумними. Уникайте тертя, наприклад, тертя зап’ястя одне про одне, оскільки це швидше руйнує молекули аромату і прискорює його вивітрювання.

Розумно шаруйте

Збризніть парфумами гребінець перед використанням і волосся буде пахнути цілий день. Також можна додатково нанести аромат на одяг.

Правильне зберігання парфумів

Ультрафіолетові промені сонця можуть розщепити молекули аромату у ваших духах, що ще більше зменшить їх довговічність. Зберігання духів у прохолодному темному місці допомагає захистити їх від цього погіршення. Найкраще місце для парфумів - в прохолодному, темному місці, якомога далі від прямих сонячних променів і тепла, наприклад у шафі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак уникайте шаф для ванної кімнати, оскільки вологість навколишнього середовища також може погіршити аромат. Раніше ми розповідали, де краще зберігати парфуми, щоб вони не зіпсувалися.