Стосунки на відстані: чии мають вони шанс на існування

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Поради для стосунків на відстані
Стосунки на відстані. Фото: mapme.club

Стосунки на відстані потребують зусиль, довіри та мужності

Війна у країні змусила багатьох українців покинути свої сім’ї і домівки та поставити життя на паузу. Для багатьох стосунки на відстані стали не власним вибором, а необхідністю.

Формат стосунків на відстані не розуміє наше суспільство. Плекати такі відносини - справа нелегка, яка потребує значних зусиль, коли навіть телефоном неможливо поговорити з коханою людиною. Як зберегти стосунки та продовжувати плекати спільні мрії, радить Всеукраїнська програма ментального здоров’я “Ти як?” пише howareu.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Важлива турбота про себе

Розлука з коханою людиною потребує значної енергії, ресурсів, сил і терпіння. Людині потрібно знаходити можливість турбуватися про дітей, роботу, батьків. Тому важливо давати собі відпочинок, щоб поповнити свою енергію і мати сили рухатися далі.

Не можна ставити життя на паузу

У розлуці, коли невідомо, чого чекати далі, люди можуть втрачати надію та обмежувати своє коло спілкування. Не потрібно відмовлятися від нових вражень, поїздки чи можливості розширити світогляд. Не відкладайте мрії на потім, поповнюйте енергетичні ресурси, адже вашій половинці буде приємно знати, що ви намагаєтеся жити повноцінним життям.

Намагайтеся не втрачати спілкування

За умови далеких відстаней, це єдине, що вам залишається. Чим частіше ви підтримуватимете контакт, тим більше відчуватимете присутність близької людини. Розповідайте про свої справи, дрібниці за допомогою відео, аудіоповідомлень, картинок, листівок, листів чи дзвінків.

Дайте новим ритуалам шанс на життя

Створіть нові спільні ритуали. Це може бути спільна вечеря по відео, перегляд фото чи фільму, розповідь перед сном чи спільна ранкова кава.

Не відмовляйтеся від мрій

Спільні мрії дають надію, вселяють впевненість у майбутньому і додають сили продовжувати жити далі, щоб одного дня побачити втілення мрій.

Зміни - це нормально

Ви маєте прийняти те, що люди змінюються і це є цілком нормальним явищем. Нові місця, емоції, враження накладають свій відбиток та проявляються нові риси характеру. Ви маєте право на емоції, адже вони визначають, якою людиною ви є.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали дієві поради для тих, хто намагається будувати стосунки на дистанції. Звичайно, це неймовірно важко, але цілком можливо.