Справжнє кохання чи гарна ілюзія: ось що потрібно знати про стосунки на відстані

Ми та чоловіки
743
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чоловік цілує жінку фото
Фото: unsplash.com

Налагодити стосунки на відстані — непросте завдання, навіть якщо дуже любите одне одного

Чи можуть стосунки на відстані бути тривалими та щасливими? Як і в інших стосунках, все залежить від вас.

Що потрібно знати про стосунки на відстані: поради від експертки

Основні інгредієнти здорових стосунків на відстані нічим не відрізняються від відносин, у яких партнери постійно знаходяться поряд. Видання SELF поговорило з експерткою зі стосунків і дізналося секрети, які допоможуть зберегти кохання всупереч кілометрам.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Терапевтка Рейчел Хоффман зазначає, що в таких стосунках, важливі ті ж основні принципи: довіра, спілкування та прихильність.

Проблема в тому, що вони потрібні вдесятеро більше у стосунках на відстані,

— каже вона.

І працювати над такими стосунками також доведеться більше.

Складіть план, який сподобається вам обом

Рівень невпевненості та незахищеності може зрости, якщо близька людина не знаходиться поряд щодня або щотижня. Без постійної впевненості, яку людина отримує від регулярної особистої близькості – обіймів, зустрічей, сексу тощо – важче побудувати довіру та відчувати себе у безпеці у стосунках. Саме тому доктор Хоффман рекомендує скласти план та чітко визначити графік та звички ваших стосунків.

Скласти його можна разом відповівши на запитання:

  • Як часто ми розмовлятимемо?

  • Це будуть телефонні чи відеодзвінки?

  • Як ви уявляєте собі ваше інтимне життя?

  • Як часто ви можете бачитися особисто?

  • Хто кого відвідуватиме?

Як тільки ви почнете застосовувати цей план на практиці, доктор Хоффман рекомендує регулярно (наприклад, раз на місяць) обговорювати те, що відбувається, щоб зрозуміти, чи підходить він вам.

Не приховуйте ревнощі та невпевненість

Про відсутність довіри та почуття безпеки у стосунках важливо говорити. Але діліться своїми почуттями замість того, щоб стримувати їх і накручувати себе.

Переконайтеся, що ви не йдете на надмірні компроміси

Жертвувати своїми потребами можна в будь-яких відносинах, але доктор Хоффман вважає, що це відбувається набагато частіше в парах, що живуть на відстані — люди іноді готові погодитися на все, аби відносини спрацювали.

Звичайно, здатність йти на компроміс — це зелений прапор у стосунках, але є різниця між тим, щоби піти назустріч іншій людині і повністю відмовитися від своїх ідеалів. За словами Хоффман, поступова відмова від своїх потреб може викликати симптоми тривоги — як безсоння, сором'язливість у грудях та нав'язливі думки.

Не залишайтеся у стосунках тільки тому, що ви склали план

Коли один із партнерів перетинає встановлені кордони — обманює, не розмовляє з іншим цілими днями — це очевидно яскрава ознака того, що щось не працює. Звичайно, можна гріти себе ідеєю про те, що хтось чекає на вас у цих відносинах, але якщо це єдине, що вас тримає — не варто затягувати розставання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, що можна вважати зрадою . І нарахували щонайменше п'ять видів зрад.