У вас є кішка? Дивно, адже запаху у будинку немає: чому при наявності тварин є присутній чи відсутній аромат

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Причини появи котячого запаху
Котячий запах у будинку. Фото створене ШІ, Хочу!

Не завжди можна дізнатися по запаху про наявність у домі тварин

У одних господарів завжди відчувається, що у домі проживає тварина. А в інших - навіть коли 5 котів розгулює по буднику, ви ніколи не запідозрите їх наявність, адже повністю відсутній запах.

Найчастіше жахливий запах котячої сечі може з’являтися внаслідок того, що господарі неналежним чином прибирають та доглядають за котячим лотком. Які причини появи смороду від домашніх улюбленців, розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Щоб у будинку не відчувався котячий аромат лоток потрібно мити і очищувати кожного дня. Іноді господарі лінуються мити і просто замінюють наповнювач, але з часом аромат розповсюджується по квартирі.

Також коти можуть влаштувати собі туалет у різних куточках, коли їм щось не сподобалося і вони вирішили помститися. Або ж просто сподобалася ганчірка забута на підлозі.

Якщо кіт некастрований - він буде мітити територію. Зазвичай операція розв’яже таку проблему. В іншому випадку потрібно постійно шукати мітки і обробляти їх за допомогою спеціальних засобів.

Багато залежить від харчування котів. Якщо готувати їх спеціалізованими дорогими кормами - ризик появи не приємних ароматів зводиться до мінімуму. Бюджетний корм впливає на аромат відходів.

Коли доросла кішка чи кошенятко зробили калюжу мимо лотка - потрібно промокнути вологу паперовим рушником, а тоді мити спеціальною хімією. Якщо витирати ганчіркою, то усувати наслідки буде значно довше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як позбутися котячих міток, якщо улюбленець нашкодив у взуття. Адже такий запах важко вивести звичайними мийними засобами.