Укрзалізниця вносить зміни до перевезення тварин: до яких покращень готуватися

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Нові правила Укрзалізниці щодо перевезення тварин
Перевезення тварин у потязі. Фото: bls.ua

Укрзалізниця анонсувала нові правила для перевезення тварин

Багато людей беруть з собою у подорож домашніх улюбленців. Якщо з поїздкою на авто це простіше, головне, щоб не захитувало, до недавнього часу у потягу були власні правила.Укрзалізниця впроваджує більш сучасні правила перевезення тварин. Про це стало відомо 2 липня. Зміни планувалися досить давно, до їх розроблення були залучені експерти UAnimals.

Під час планування нововведень була врахована думка власників улюбленців та людей, які намагаються уникати контакту з тваринами. Наприклад, громадяни, які відчуватимуть дискомфорт або мають алергію на тварин, Укрзалізниця забезпечить альтернативні місця, йдеться заяві пресслужби компанії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
  • Переносити тварин дозволяється у сучасному рюкзаку для тварин, головне, щоб він був з водонепроникним поглинальним дном.

  • Малі тварини до 45 см у холці можна тимчасово “гуляти” без переноски для здорової активності чи сну на полиці купе.

  • Великим собакам понад 45 см дозволено проїзд у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за умови повного викупу купе.

  • Також великі собаки зможуть подорожувати в Інтерсіті+ - за умови викупу всіх місць, які розміщені єдиним блоком у ряду.

  • Будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть їхати безплатно в усіх типах вагонів, із намордником і повідцем.

В Укрзалізниці наголосили, що перед тим, як затверджувати нові правила, вони пройдуть етап суспільної дискусії задля того, щоб урахувати комфорт кожного з пасажирів.

Укрзалізниця разом з UAnimals починає роботу над соціальною кампанією, аби закликати пасажирів без тварин людяніше ставитися до пасажирів із тваринами. Це надзвичайно важливо, адже для багатьох людей тварина є не лише домашнім улюбленцем, а справжнім повноцінним членом сім'ї.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадуємо, що Укрзалізниця передбачила безплатне повернення пасажирів, які проїхали свою зупинку. Потрібно просто пред'явити свій білет начальнику потяга, а далі діяти, як запропонують.