Вдягнули "абібас" - заплатіть штраф: туристи в Європі можуть сплатити великі штрафи за носіння підробок

Відпочинок і подорожі
1 096
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

За підробки у Європі штрафуватимуть туристів
За носіння підробок можна отримати штраф у Європі. Фото: https://www.nexshine.store

Велетенськими штрафами можуть бути покарані туристи за одягання фальшивих дизайнерських речей

У той час, як безліч модниць використовують відпочинок за кордоном, як можливість придбати стильні дизайнерські речі на розпродажах, інші не задумуючись носять фальшивки. Не так давно в Німеччині один із туристів був оштрафований на 5 тис. євро за те, що одяг контрафактні кросівки та футболки.

Фахівці на сторінках порталу Birmingham Mail попередили туристів, що носіння підроблених речей у Європі може обернутися велетенськими штрафами. Наприклад, у Німеччині закони про боротьбу з контрафактними товарами є суворими, а Закон про товарні знаки забороняє розповсюдження, продаж та зберігання підроблених дизайнерських речей, розповідає dip.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Влада Італії також пильно відстежує у туристичних місцях продаж, купівлю та володіння підробленими товарами. Тому у великих містах варто бути обережними.

Франція веде активну боротьбу з із контрафактними товарами. Французький кодекс інтелектуальної власності забороняє ввезення, продаж та зберігання підроблених речей. Якщо упіймають туриста з підробленими речами, тог можуть накласти штраф до 340 тис. грн.

В Іспанії штрафи за підробки можуть сягати 140 тис. грн. Поліція в Іспанії постійно проводить контроль ринків та торгових зон на виявлення контрафактної продукції.

У Швейцарії діє федеральний закон про захист товарних знаків та вказівки джерела, який поширюється на імпорт та зберігання підроблених товарів. При виявленні підробки у туриста чи місцевого жителя можна отримати штраф до 114 тис. грн.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Туристам рекомендується уникати покупок підроблених товарів, бути уважними і не довіряти продавцям на всі 100% та зберігати квитанції і чеки про купівлю. Адже замість комфортного відпочинку можна попрощатися з грошима.