Великомученика Пантелеймона: молитви за здоров'я до святого, які слід прочитати сьогодні

Усі свята
Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

пантелеймона цілителя молитви
Свято Пантелеймона Цілителя: сильні молитви про зцілення Фото: canva.com

Ми зібрали потужні тексти у велике церковне свято

27 липня — свято Пантелеймона Цілителя, що є важливою подією в християнській традиції, присвяченою святому Пантелеймону, відомому як покровитель лікарів та цілитель хворих. І оскільки цього дня багато людей прагне звернутися до святого з проханням, ми зібрали молитви до великомученика Пантелеймона, що мають неабияку силу.

Нагадаємо, що святий Пантелеймон жив у III столітті й прославився своїм милосердям та чудесними зціленнями, за що й був названий Цілителем. Раніше свято на честь святого відзначали 9 серпня, однак після переходу ПЦУ та УГКЦ на новий календар дата свята змінилася. І тепер 27 липня — День Пантелеймона Цілителя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

У свято згадують його життєвий шлях, духовні подвиги та численні зцілення, моляться про здоров'я та добробут, а також звертаються до святого за допомогою у зціленні фізичних та душевних недуг.

Молитви до Пантелеймона Цілителя
Молитви до Пантелеймона Цілителя: найсильніші тексти Фото: відкриті джерела

Молитви до Пантелеймона Цілителя

Ми зібрали кілька сильних молитов до великомученика Пантелеймона, що мають цілющий ефект.

***

О, преславний цiлителю, великомучениче Пантелеймоне! Поглянь милостивим оком твоїм на людей, що перед твоєю чесною iконою до Господа моляться щиро i просять вiд тебе помочi й заступництва. Донеси до Господа Бога нашого щиросерднi до Нього наші прохання й благання i допоможи вимолити грiхiв наших прощення й помилування. Ми бо — через беззаконня, переступи й провини нашi — не маємо належної відваги очей пiдвести на висоту небесну, анi пiднести голос молiння до неприступної слави Божої. Ти ж прийняв вiд Христа Спаса благодать недуги вiдганяти, немочi зцiлювати.

Тож просимо тебе: не вiдкинь нас, недосконалих і грішних, що приходимо до тебе i благаємо: будь нам Господньою утiхою в печалях, цією Небесною силою і благодаттю зцiли прелютi недуги нашi, разом з нами вимоли в Бога всiм нам усе те, що для Його помилування, очищення й спасiння потрiбне; щоб, молитвами нашими й твоїми Божу благодать i милiсть отримавши, прославляли ми всякого добра Скарбницю й дарiв Подателя Бога, у Тройцi Пресвятiй Єдиного, Отця, i Сина, i Святого Духа, нинi, i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.

***

О, великий угоднику Божий, святий великомучениче і цілителю Пантелеймоне!

З глибокою вірою і щирою надією звертаюся до тебе, прошу зцілення від хвороби, що мене обтяжує. Ти, за життя на землі, будучи лікарем, з любов’ю та співчуттям допомагав хворим, зціляючи їх від недуг.

Так і зараз, вірю, святий Пантелеймоне, ти почуєш мою молитву і заступишся за мене перед Господом Богом. Благаю, виблагай у Нього зцілення для мене, тілесного і духовного. Нехай Господь простить мені гріхи мої, очистить душу мою і дарує силу тілу моєму подолати недугу.

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

сильні молитви до пантелеймона цілителя
Великомученика Пантелеймона: найсильніші молитви про зцілення Фото: pixabay.com

***

О великий угоднику Христовий, страстотерпцю і цілителю многомилостивий Пантелеймоне! Змилосердься наді мною, грішним (грішною), почуй мій стогін і плач. Умилостив Небесного Верховного Лікаря, Творця і Цілителя душ і тіл наших, Христа Бога, як на те Його свята воля, хай дарує мені, грішному (грішній), зцілення від недуги, що мучить мене. Прийми недостойне моління моє, бо немає більшого (більшої) від мене грішника (грішниці)! Та не погидуй моїми гріховними ранами, а змасти їх єлеєм милості твоєї і зціли мене благодаттю Господньою. Хай же здоровий (здорова) душею і тілом зможу решту днів моїх провести в покаянні, волю Божу бездоганно виконуючи і сподоблюся прийняти благий кінець життя мого. О, угоднику Божий, ублагай Христа Господа, щоб твоїм заступництвом дарував здоров’я тілу моєму і душі моїй спасіння. Амінь.

 ***

О, святий великомучениче і цілителю Пантелеймоне!

З вірою і надією звертаюся до тебе, прошу зцілення від [назвати хворобу]. Ти, за життя на землі, будучи лікарем, з любов’ю та співчуттям допомагав хворим, зціляючи їх від недуг.

Так і зараз, вірю, святий Пантелеймоне, ти почуєш мою молитву і заступишся за мене перед Господом Богом. Благаю, виблагай у Нього зцілення для мене. Нехай Господь простить мені гріхи мої, очистить душу мою і дарує силу тілу моєму подолати недугу.

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

молитви до великомученика Пантелеймона
Сильні молитви до великомученика Пантелеймона, що допоможуть одужати Фото: pixabay.com

Вітаємо зі святом Пантелеймона Цілителя!

Також не пропустіть інформацію про те, коли почнеться Успенський піст. Все, що варто знати, вже у нашій статті за посиланням.