Ви будете здивовані: 4 способи використати мікрохвильовку не за призначенням

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Способи використання мікрохвильовки
Використання мікрохвильовки не за призначенням. Фото6 ventolux.ua

Мікрохвильова піч може стати незамінним помічником господинь, якщо знати, як її правильно використовувати

На кухні завжди є багато побутової техніки. Мікрохвильову піч господині використовують для розігріву їжі або як один зі способів стерилізації банок. Проте багато людей недооцінюють можливості цієї диво-пічки, адже хз її допомогою можна робити багато цікавих речей.

Мікрохвильова піч стане надійною помічницею у щоденних побутових питаннях, коли ви дізнаєтеся про її безмежні властивості. Як можна використати її у побуті, розповідає канал Господиня онлайн.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Швидко висушити зелень

Якщо у вас немає спеціальної сушки, мікрохвильовка допоможе розв’язати цю проблему. Суху зелень потрібно покласти між паперовими рушниками і прогрівати протягом 2-3 хвилин. Можна класти порізану або цілу зелень кропу, петрушки чи базиліку.

Зробити черствий хліб свіжим

Повернути м’якість хліба допоможе мікрохвильова піч. Потрібно зволожити рушник, загорнути у нього нарізані скибочки і прогрівати 20-25 секунд. Хліб буде, наче щойно з печі.

Відновити аромат спецій

Деякі спеції рідко використовуються і з часом можуть втрачати свій особливий аромат. Покладіть їх у мікрохвильовку на кілька секунд і вони матимуть свій неповторний запах.

Прання шкарпеток

Повернути білим шкарпеткам свій колір можна за допомогою пічки. Для цього потрібно намочити речі, натерти їх господарським милом, покласти у пакет і поставити у мікрохвильовку на 3 хвилини. Далі випрати, як звичайно. Всі плями і бруд повністю зникнуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які продукти не можна класти у мікрохвильовку. Вони можуть зіпсувати прилад та навіть спричинити вибух.