Ви могли не знати: блискуча чи матова сторона фольги повинна бути зверху?

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

матова чи блискуча сторона фольги
Як правильно використовувати фольгу. Фото: freepik.com

Як її потрібно використовувати

Фольга - незамінний помічник у домі. Ми розповідали, як ще її можна використовувати. Тепер поговоримо детально про харчове призначення.

У кулінарів часто виникає питання - яку сторону алюмінієвої фольги використовувати для запікання, зберігання продуктів чи інших цілей? Розберемося детальніше разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому у фольги різні сторони?

Різниця між блискучою та матовою сторонами фольги виникає під час виробництва. Один бік обробляється спеціальними валами, що надає йому блискучого вигляду. Інший залишається матовим.

Яка сторона краще підходить для використання?

Єдиної правильної відповіді на це питання немає. Річ у тім, що обидві сторони фольги виконують однакові основні функції: захищають продукти від зовнішніх впливів, зберігають тепло або холод.

Якщо ви хочете, щоб тепло рівномірніше розподілялося по продукту, можна загорнути фольгу так, щоб матова сторона була назовні. Матова сторона краще поглинає тепло, а блискуча – відбиває. Однак, це створить дуже великої різниці в результаті.

Виняток - лише якщо виробник попередив про це на упаковці. Приміром, якщо фольга має додаткове покриття (наприклад, антипригарне), то зазвичай, сторона з покриттям контактує з продуктом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Хоча існують деякі нюанси використання фольги, в більшості випадків немає принципової різниці, якою стороною її використовувати. Також ми розповідали, яка різниця між зеленими та жовтими бананами.