Ви перестанете зрізати з ковбаси кліпсу, коли дізнаєтесь про цей лайфхак: навіщо насправді ця металева штучка

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

freepik.com

Лайфхак для кухні

Ми розповідали, чому їжа в літаку несмачна. Тепер розповімо цікавий факт про ковбасу, який може здивувати. Йдеться про металеву “заглушку” на палці ковбаси. 

Більшість з нас просто зрізають цю кліпсу, не замислюючись про її призначення. Але ця маленька деталь може стати справжнім помічником на кухні. Розповідаємо разом із “УНІАН”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому кліпса корисна?

Мало хто знає, та ця металева штучка служить інструментом для швидкого та легкого зняття оболонки. Просто зріжте кліпсу з одного кінця і підкрутіть ковбасу за неї з іншого. Оболонка легко зніметься. 

Для невеликих шматків відріжте шматок ковбаси і закрутіть кліпсу на кінці. Цей спосіб зручний для невеликих шматків. Однак він працює не для всієї ковбаси - салямі, німецькі ковбаси кнаквурст, меттвурст, а також ковбаси з твердою оболонкою зроблені за іншим принципом.

Чому цей метод працює?

Під час підкручування кліпси оболонка натягується і легко знімається. Цей простий прийом дозволяє швидко і без зайвих зусиль очистити ковбасу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наступного разу, коли будете купувати ковбасу, не поспішайте зрізати кліпсу. Цей маленький металевий елемент може значно полегшити процес приготування їжі. Також ми розповідали, як можна значно краще приготувати овочі на салат.