Відомо, як насправді потрібно смажити котлети: з кришкою чи без

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

тонкощі приготування котлет
Як їх насправді готувати. Фото: ШІ

Тонкощі приготування котлет

Маленькі деталі приготування часто мають значний вплив на смак страв. Ми розповідали, як вершкове масло допоможе вам приготувати котлети соковитими. Тепер розставимо всі крапки над “і” у питанні, яке для багатьох кулінарів досі залишається нерозв’язаним - з кришкою чи без готувати котлети

Отже, чи потрібно закривати сковороду кришкою під час смаження котлет? Все залежить від того, якого результату ви хочете досягти. Розповідаємо про це разом із ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Котлети - з кришкою чи без?

Приготування без кришки дозволить отримати апетитну м’ясну скоринку. Кришка ж дасть їм приготуватись повністю і залишитись соковитими. Якщо у вас невеликі котлети середньої і менше товщини - можете готувати їх цілком без кришки.

Якщо ж котлети великі, потрібен інший підхід. Спочатку смажте котлети на відкритій сковороді, щоб вони добре зарум'янилися. Після того, як з'явилася скоринка, зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою. Так котлети приготуються і залишаться  соковитими всередині.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Додайте трохи води або бульйону під кришку, щоб котлети стали ще соковитішими. Також ми розповідали, як прискорити приготування квасолі.