Вивести плями і позбутися вапняного нальоту: як застосовувати аспірин в побуті

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Аспірин врятує сантехніку
Відмити плями на одязі. фото ua.depositphotos.com

Аптечний аспірин може допомогти розв'язати багато побутових питань

Іноді господині замість спеціалізованих засобів можуть використовувати, здавалося б не пристосовані до цього інгредієнти. Але цікаво, що результат у підсумку виходить нічим не гірший, а можливо і кращий за хімію. Аспірин активно використовують дачники для лікування хворих рослин.

Ми розповімо вам, як застосувати аспірин у побуті. Він зможе врятувати вашу сантехніку від накипу, позбавить плям на одязі та гарно очистить поверхні. Для чого можна його використати, розповідає канал Господиня online.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Сантехніка

Потрібно розтовкти 3-5 таблеток аспірину і змішати їх з мийним засобом. Далі нанести суміш на ганчірку і протерти забруднені поверхні. Зачекати 5 хвилин, щоб добре подіяло. Змити чистою водою.

Плями

Аспірин чудово діє на жовті плями на білому одязі, які не завжди прибираються звичайними засобами для прання. Найкраще попередньо змочити пляму, нанести суміш з аспірину і води на забруднені місця і лишити на 15-20 хвилин. Далі прати, як звичайно.

Вапняний наліт

Зробити суміш 5 таблеток з водою до стану пасти і нанести на місця з вапняним нальотом. Почекати 20 хвилин, злегка потерти ганчіркою чи м’якою губкою і змити водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як самостійно зробити універсальний мийний засіб. Цей розчин підійде практично для миття всіх поверхонь.