Щедрый вечер по старому стилю: христианские поздравления на украинском языке

Новый год и Рождество

Ирина Майстренко

Фріланс-редакторка

Подоспела свежая порция обновлений в нашем разделе "Праздники", ведь сегодня — Щедрый вечер по старому стилю. В этой статье вы найдете красивые христианские поздравления с Щедрым вечером на украинском языке, а также открытки и картинки с праздником.

Напомним, после перехода Православной Церкви Украины (ПЦУ) и Украинской Греко-Католической Церкви (УГКЦ) на новоюлианский календарь, большинство церковных праздников украинцы празднуют на 13 дней раньше. Так, по новому календарю Щедрый вечер, он же Маланка , отмечали 31 декабря. Но поскольку многие пока что в трансформационном периоде отмечают многие праздники дважды, мы публикуем актуальный материал к Щедрому вечеру по старому стилю 13 января вам в помощь.

УЗНАЙТЕ БОЛЬШЕ:

Щедрый вечер также называют Щедрая кутья, второй Святвечер, второй Сочельник, Маланки, Васильев вечер. Эту дату украинцы отмечают как народный праздник, так и церковный (ведь почитается память преподобной Мелании, Маланки, а также святителя Василия). По традиции, молодые люди переодевались на Щедрый вечер и водили "козу", ходили от дома к дому и щедровали, желая хозяевам дома всего наилучшего в Новом году, посевали их дома пшеницей и рожью на богатый урожай. Душевные пожелания — то, без чего также не обходится Щедрый вечер. Далее мы публикуем христианские поздравления с Щедрым вечером, которыми стоит порадовать ваших родных и близких.

Щедрый вечер: христианские поздравления в стихах

На Щедрый вечер накрывали праздничный стол с любимыми блюдами, обязательно ставили кутью, которую называли щедрой. В украинских семьях всегда очень соблюдали религиозные традиции праздника. Так, считалось, что чем щедрее будут празднования и кутья, тем лучше семья будет жить в новом году. А яркие поздравления с Щедрым вечером на украинском языке только добавляют празднику нужной атмосферы. Выбирайте лучшие и одаривайте своим вниманием дорогих сердцу людей.

***
Йшов він лісом, йшов він степом,
Містом і селом,
Щоб велику Україну
Обгорнуть теплом.
У родину нашу дружню
Тихо увійшов
І до кожного серденька
Світлий шлях знайшов.
Залунали скрізь щедрівки,
Сміх і тут і там.
Щедрий вечір, добрий вечір,
Українці, вам!

***
Щедрий вечір йде до хати
Щедро нас обдарувати,
Щедро стіл накрив в світлиці
Медом з хлібом із пшениці.
Сядьмо разом щедрувати!
Щедро Бога прославляти!

***
Щедрий вечір, Новий рік —
Ми вітаємо усіх.
Будьте щедрі та багаті,
Пісня хай дзвенить у хаті.
Господиня, наче квітка,
А господар — ніби сокіл.
І такі ж хороші дітки.
З новим щастям, з Новим роком.
Я щедрівочку свою
Добрим людям роздаю.
Ви її усім співайте,
Всюди радість засівайте.

***
Щедрий вечір, добрий вечір —
І дорослим, і малечі!
Щастя, радості, любові,
Щоб завжди були здорові
І багаті, і веселі і надворі, і в оселі.
Щоб Господь оберігав,
Вам усе потрібне дав,
Щоб ви квітли з кожним кроком,
Отже, всіх вас з Новим роком!

***
Щастя зичимо родині,
Миру — неньці-Україні,
Всім достатку і везіння,
У сім’ї порозуміння!
З Щедрим вечором!
Божого благословення!

***
В нашій Україні
Свято гарне є!
Це Щедрівка з сином
Щедриком іде!
Віхола танцює
З Щедриком вгорі,
І Щедрівку чути
В кожному дворі!
Весь народ радіє,
Пісеньки співа.
В тих піснях лунають
Чарівні слова.
На добро, достаток,
Щастя та любов
Шле благословіння
Чудо-дзвін церков!
Панував завжди щоб
В Україні мир,
Землю нашу рідну
Бог благословив!

***
Щедрий вечір, добрий вечір,
Добрим людям на здоров’я.
А пан, як господар.
Господиня, як калина.
А діточки, як квіточки.
Щедрий вечір, добрий вечір,
Добрим людям на здоров’я!

***
Щедрий вечір, добрий вечір
Вас вітаю радо!
Щоб було у вас в родині
Діточок багато!
Щоб були усі здорові
І не знали горя!
Вишиванкою стелилась
Щоби ваша доля!
Щоб в родині дружній вашій
Сміх лунав повсюди!
Щедрий вечір, добрий вечір
Вас вітаю, люди!

С Щедрым вечером: поздравления в прозе

Чтобы затронуть струны души, достаточно озвучить самые искренние слова от чистого сердца, закладывая в них самые глубокие смыслы. Мы подготовили для вас христианские поздравления с Щедрым вечером своими словами. Самые лучшие ищите далее.

***
Щасливих свят! Щасливого Щедрого вечора та Старого нового року! Божої благодаті та миру, успіхів та щастя вашій родині! У цей вечір заведено зичити щедрості, тож я бажаю щедрості вашому серцю, щедрості вашому дому та щедрості з боку долі! Нехай вас оминають негаразди, а добробут панує.

***
Дорогі друзі, Щедрий вечір надворі. Нехай і стіл ваш буде щедрим. Нехай і життя буде багатим. Нехай і серце буде сповнене любові та доброти. Бажаю миру і Божої благодаті, здоров'я і несподіваних чудес.

***
Щедрий вечір, добрий вечір! Добрим людям на здоров’я! Вітаю вас та вашу родину зі Старим Новим роком, Щедрим вечором та Меланкою! Нехай у вашій родині панують мир та злагода, діточки ростуть здоровими, а щастя і добробут не лишають ваш дім! Веселих свят та чистих думок! Нехай Бог вас оберігає!

***
Вітаю зі Щедрим вечором і тебе, і всю твою родину! Бажаю, щоб радість переповнювала ваші серця, і кожна мить була сповнена посмішками, позитивом і добром! Нехай Бог втілить усі твої мрії, а життя буде щедрим на приємні сюрпризи і подарунки!

УЗНАЙТЕ БОЛЬШЕ:

***
Нехай серце веселиться в Щедрий вечір, а думки про земне і тяжке тікають! Радійте, смійтеся та не втрачайте надії! Нехай любов панує у вашій родині, а цей вечір стане по-справжньому щасливим! Щастя і злагоди вашому дому, здоров’я, достатку та Божої опіки!

***
У Щедрий вечір бажаю світлого почуття щастя і любові, доброї надії в серці та радості в душі, міцної і дружної родини, поваги та успіхів на життєвому шляху, Божої благодаті й достатку в домі.

***
Веселих гостей і смачної куті! Нехай Щедрий вечір прийде в дім разом із щастям, добробутом і миром! Нехай в новому році на вашому столі завжди будуть смачні страви, а справи, які ви починаєте, завершуються успішно!

***
Вітаю з Щедрим вечором! Нехай він дійсно буде щедрим і добрим, щоб на весь рік вистачило емоцій і приємних спогадів. Нехай на столі буде все, що забажає душа, а навколо лише ті люди, з якими йдеш по життю рука об руку. Нехай Бог тебе оберігає. Зі святом!

Открытки с Щедрым вечером

Также скачивайте атмосферные картинки с Щедрым вечером, которые в один клик могут быть доставлены в соцсетях вашим родным и близким.

С Щедрым вечером 2024!

Также не пропустите интересную информацию о том, как не вынести счастье из дома на Щедрый вечер. Актуальная статья с советами к празднику и то, что вы обязательно должны знать, доступна по ссылке.