Щедрый вечер по старому стилю: христианские поздравления на украинском языке

Новый год и Рождество
Ирина Майстренко

Ирина Майстренко

Фріланс-редакторка

Подоспела свежая порция обновлений в нашем разделе "Праздники", ведь сегодня — Щедрый вечер по старому стилю. В этой статье вы найдете красивые христианские поздравления с Щедрым вечером на украинском языке, а также открытки и картинки с праздником.

Напомним, после перехода Православной Церкви Украины (ПЦУ) и Украинской Греко-Католической Церкви (УГКЦ) на новоюлианский календарь, большинство церковных праздников украинцы празднуют на 13 дней раньше. Так, по новому календарю Щедрый вечер, он же Маланка , отмечали 31 декабря. Но поскольку многие пока что в трансформационном периоде отмечают многие праздники дважды, мы публикуем актуальный материал к Щедрому вечеру по старому стилю 13 января вам в помощь.

УЗНАЙТЕ БОЛЬШЕ:

Щедрый вечер также называют Щедрая кутья, второй Святвечер, второй Сочельник, Маланки, Васильев вечер. Эту дату украинцы отмечают как народный праздник, так и церковный (ведь почитается память преподобной Мелании, Маланки, а также святителя Василия). По традиции, молодые люди переодевались на Щедрый вечер и водили "козу", ходили от дома к дому и щедровали, желая хозяевам дома всего наилучшего в Новом году, посевали их дома пшеницей и рожью на богатый урожай. Душевные пожелания — то, без чего также не обходится Щедрый вечер. Далее мы публикуем христианские поздравления с Щедрым вечером, которыми стоит порадовать ваших родных и близких.

щедрый вечер христианские поздравления

Щедрый вечер: христианские поздравления в стихах

На Щедрый вечер накрывали праздничный стол с любимыми блюдами, обязательно ставили кутью, которую называли щедрой. В украинских семьях всегда очень соблюдали религиозные традиции праздника. Так, считалось, что чем щедрее будут празднования и кутья, тем лучше семья будет жить в новом году. А яркие поздравления с Щедрым вечером на украинском языке только добавляют празднику нужной атмосферы. Выбирайте лучшие и одаривайте своим вниманием дорогих сердцу людей.

***
Йшов він лісом, йшов він степом,
Містом і селом,
Щоб велику Україну
Обгорнуть теплом.
У родину нашу дружню
Тихо увійшов
І до кожного серденька
Світлий шлях знайшов.
Залунали скрізь щедрівки,
Сміх і тут і там.
Щедрий вечір, добрий вечір,
Українці, вам!

***
Щедрий вечір йде до хати
Щедро нас обдарувати,
Щедро стіл накрив в світлиці
Медом з хлібом із пшениці.
Сядьмо разом щедрувати!
Щедро Бога прославляти!

***
Щедрий вечір, Новий рік —
Ми вітаємо усіх.
Будьте щедрі та багаті,
Пісня хай дзвенить у хаті.
Господиня, наче квітка,
А господар — ніби сокіл.
І такі ж хороші дітки.
З новим щастям, з Новим роком.
Я щедрівочку свою
Добрим людям роздаю.
Ви її усім співайте,
Всюди радість засівайте.

***
Щедрий вечір, добрий вечір —
І дорослим, і малечі!
Щастя, радості, любові,
Щоб завжди були здорові
І багаті, і веселі і надворі, і в оселі.
Щоб Господь оберігав,
Вам усе потрібне дав,
Щоб ви квітли з кожним кроком,
Отже, всіх вас з Новим роком!

***
Щастя зичимо родині,
Миру — неньці-Україні,
Всім достатку і везіння,
У сім’ї порозуміння!
З Щедрим вечором!
Божого благословення!

***
В нашій Україні
Свято гарне є!
Це Щедрівка з сином
Щедриком іде!
Віхола танцює
З Щедриком вгорі,
І Щедрівку чути
В кожному дворі!
Весь народ радіє,
Пісеньки співа.
В тих піснях лунають
Чарівні слова.
На добро, достаток,
Щастя та любов
Шле благословіння
Чудо-дзвін церков!
Панував завжди щоб
В Україні мир,
Землю нашу рідну
Бог благословив!

***
Щедрий вечір, добрий вечір,
Добрим людям на здоров’я.
А пан, як господар.
Господиня, як калина.
А діточки, як квіточки.
Щедрий вечір, добрий вечір,
Добрим людям на здоров’я!

***
Щедрий вечір, добрий вечір
Вас вітаю радо!
Щоб було у вас в родині
Діточок багато!
Щоб були усі здорові
І не знали горя!
Вишиванкою стелилась
Щоби ваша доля!
Щоб в родині дружній вашій
Сміх лунав повсюди!
Щедрий вечір, добрий вечір
Вас вітаю, люди!

щедрый вечер христианские поздравления открытки

С Щедрым вечером: поздравления в прозе

Чтобы затронуть струны души, достаточно озвучить самые искренние слова от чистого сердца, закладывая в них самые глубокие смыслы. Мы подготовили для вас христианские поздравления с Щедрым вечером своими словами. Самые лучшие ищите далее.

***
Щасливих свят! Щасливого Щедрого вечора та Старого нового року! Божої благодаті та миру, успіхів та щастя вашій родині! У цей вечір заведено зичити щедрості, тож я бажаю щедрості вашому серцю, щедрості вашому дому та щедрості з боку долі! Нехай вас оминають негаразди, а добробут панує.

***
Дорогі друзі, Щедрий вечір надворі. Нехай і стіл ваш буде щедрим. Нехай і життя буде багатим. Нехай і серце буде сповнене любові та доброти. Бажаю миру і Божої благодаті, здоров'я і несподіваних чудес.

***
Щедрий вечір, добрий вечір! Добрим людям на здоров’я! Вітаю вас та вашу родину зі Старим Новим роком, Щедрим вечором та Меланкою! Нехай у вашій родині панують мир та злагода, діточки ростуть здоровими, а щастя і добробут не лишають ваш дім! Веселих свят та чистих думок! Нехай Бог вас оберігає!

***
Вітаю зі Щедрим вечором і тебе, і всю твою родину! Бажаю, щоб радість переповнювала ваші серця, і кожна мить була сповнена посмішками, позитивом і добром! Нехай Бог втілить усі твої мрії, а життя буде щедрим на приємні сюрпризи і подарунки!

УЗНАЙТЕ БОЛЬШЕ:

***
Нехай серце веселиться в Щедрий вечір, а думки про земне і тяжке тікають! Радійте, смійтеся та не втрачайте надії! Нехай любов панує у вашій родині, а цей вечір стане по-справжньому щасливим! Щастя і злагоди вашому дому, здоров’я, достатку та Божої опіки!

***
У Щедрий вечір бажаю світлого почуття щастя і любові, доброї надії в серці та радості в душі, міцної і дружної родини, поваги та успіхів на життєвому шляху, Божої благодаті й достатку в домі.

***
Веселих гостей і смачної куті! Нехай Щедрий вечір прийде в дім разом із щастям, добробутом і миром! Нехай в новому році на вашому столі завжди будуть смачні страви, а справи, які ви починаєте, завершуються успішно!

***
Вітаю з Щедрим вечором! Нехай він дійсно буде щедрим і добрим, щоб на весь рік вистачило емоцій і приємних спогадів. Нехай на столі буде все, що забажає душа, а навколо лише ті люди, з якими йдеш по життю рука об руку. Нехай Бог тебе оберігає. Зі святом!

Открытки с Щедрым вечером

Также скачивайте атмосферные картинки с Щедрым вечером, которые в один клик могут быть доставлены в соцсетях вашим родным и близким.

с щедрым вечером открытки
с щедрым вечером картинки
с щедрым вечером картинки
с щедрым вечером поздравления
с щедрым вечером
щедрый вечер христианские картинки
щедрый вечер христианские картинки
щедрый вечер христианские картинки
картинки щедрый вечер христианские
картинки щедрый вечер христианские
открытки щедрый вечер
щедрый вечер открытки христианские
щедрый вечер открытки христианские
щедрый вечер поздравления христианские
щедрый вечер христианские поздравления открытки

С Щедрым вечером 2024!

Также не пропустите интересную информацию о том, как не вынести счастье из дома на Щедрый вечер. Актуальная статья с советами к празднику и то, что вы обязательно должны знать, доступна по ссылке.