Часник буде цілий рік, як свіжий: зберегти смак і аромат для найкращих страв

Їжа

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Як заморожувати часник. Фото: gotoshop.ua

Щоб насолоджуватися часником, його варто заморозити

Заморожені заготовки дозволять вам швидко додати продукт до будь-якої страви, і часник - не виняток. Ділимось деталями. До речі, ми розповідали, що означає літера “е” на упаковці.

Часто часник зберігають просто в сухому місці в головках. І це чудовий спосіб зберігання. Однак, якщо ви хочете зберегти той самий свіжий і яскравий смак молодого часнику, варто його заморозити. Ділимось порадами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому варто заморожувати часник?

Заморожування допомагає зберегти аромат і корисні властивості часнику на тривалий період. Підсушений часник має менше ефірних олій і не такий яскравий смак.

Як заморозити часник?

Перш за все, почистіть часник. Ви можете заморожувати його як цілими зубчиками, так і в подрібненому вигляді - залежно від того, як ви плануєте його використовувати. 

Цілі зубчики просто викладіть на обробну дошку, і, коли вони замерзнуть, складіть їх в пакет для заморожування. Якщо ви плануєте зберігати уже подрібнений часник, підготуйте його улюбленим способом - натріть на тертці, пропустіть через часникодавку або подрібніть блендером. Після цього його можна перекласти у порційні форми та заморозити. Старайтесь, щоб кожна порція часнику була приблизно такою, щоб ви могли використати її за раз на одну страву.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заморожений часник можна додавати в супи, соуси, використовувати для маринування тощо. Також ми розповідали, як можна ще в магазині перевірити якість рибних консерв.