Відомий продюсер оцінив, чи отримає український фільм "20 днів у Маріуполі" Оскар

Новини культури

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Фото: Getty Images

Можливо, це буде перший український проєкт, який може отримати престижну нагороду в кінематографі

Засновник телеканалу 1+1 і український продюсер Олександр Роднянський оцінив шанси на перемогу українського фільму "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова на премії Оскар. Ця документальна стрічка вже стала тріумфатором премії BAFTA, а от чи є шанс у неї отримати найпрестижнішу нагороду в кіно. Усі деталі дізнайтеся на Хочу!

Український кінопродюсер Олександр Роднянський обговорив напередодні кінопремії "Оскар", чи має українська документальна стрічка шанси отримати престижну нагороду. Особливо з огляду на те, що днями команді, яка створювала цей проєкт, було присуджено Шевченківську премію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Власне, і сам Олександр Роднянський каже, що "20 днів у Маріуполі" може отримати Оскар. Особливо після того, як цей фільм здобув низку інших перемог у категорії документальних фільмів.

Усі попередні індикатори, які вважаються дуже важливими, говорять про те, що у фільму Мстислава Чернова є великі шанси. І такими індикаторами є, перш за все, перемога в BAFTA, тобто приз британської кіноакадемії, це дуже важливо. Тому що він звертає увагу. Ви розумієте, як там відбувається: сьогодні, якщо я не помиляюся, завершується етап голосування основного. Я проголосував і не маю права говорити про свої вподобання, як я проголосував. Але всі без винятку кілька тисяч членів американської кіноакадемії мають надіслати свої бюлетені вже сьогодні або завтра. Далі вони підраховуються, і 10 березня все буде оприлюднено на церемонії. І тому дуже важливим є все, що звертає увагу кількох тисяч членів кіноакадемії на той чи інший фільм,

- каже Олександр Роднянський.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, звідки пішла традиція цілувати статуетку Оскар. Цьогоріч цій милій традиції виповнюється вже 70 років!