Епіляція чи депіляція? В чому різниця, і що краще — відповідь експерта

Догляд за обличчям і тілом

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Фото: Freepik

Медик розповіла про методи видалення волосся, які будуть підходити кожному

Тисячі жінок борються із зайвим волоссям. Бритва для гоління уже не в тренді, адже забирає час і не дає якісних результатів. Раніше ми писали, чи є обмеження у віці для лазерних процедур, а тепер розкажемо, в чому різниця між епіляцією та депіляцією, і що кому підходить.

Епіляція та депіляція — це різні поняття, розповіла ексклюзивно для ХОЧУ косметолог Катерина Вечорко. Зі слів медика, якщо мова іде про стале видалення волосся, це називається епіляцією. Якщо про тимчасове — це депіляція.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Фото: Freepik

Кожна жінка самостійно обирає, який спосіб видалення волосся для неї більш комфортний. Головне — аби це не шкодило здоров'ю та задовольняло естетично. Адже чимало жінок мають проблемні волосяні зони на обличчі.

При епіляції руйнується волосяний фолікул, що унеможливлює ріст волосся з неї. Коми робимо депіляцію, то руйнування фолікула не відбувається. Волосина спокійно відростає згідно регенеративних процесів,
— уточнила Катерина Вечорко.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зменшити кількість зморшок на лобі. Для вас — 8 кроків до нормалізації шкіри, яких можна дотримуватися вдома без експерта.