Під силу не лише перукарю: як підстригтися самостійно, якщо немає змоги потрапити у салон

Догляд за волоссям

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Правильно підстригти волосся самостійно можна вдома

Звичайно, перукар у салоні має необхідні навички та інструменти, щоб зробити ваш образ неповторним. Але іноді певні причини заважають нам відвідати перукарню, а підстригтися не просто хочеться, а життєво необхідно.

За допомогою деяких порад від професіональних стилістів ви зможете підстригти пряме, хвилясте чи закручене волосся. Як зробити це максимально ефективно, розповідає allure.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви вирішили підстригтися самостійно, запитайте себе у першу чергу, чи справді ви потребуєте стрижки. Адже посічені кінчики стають помітними через 3-4 місяці після стрижки. тому ви маєте можливість зачекати, пропонує  стиліст з Нью-Йорка Еріксон Аррунатегі .

Поради для самостійного підстригання волосся

Придбайте спеціальні інструменти. Якщо виникне ідея скористатися канцелярськими чи кухонними - відкидайте одразу. Так ви заподієте шкоду і отримаєте протилежний ефект від стрижки.

Підготуйте волосся. Вимийте шампунем та скористайтеся кондиціонером. Мокре волосся дозволяє стилістам досягти точних ліній, але важливо пам’ятати, що вони професіонали. До того ж на мокрому волоссі непомітні посічені кінчики.

Починайте з незначної кількості відрізання. Фахівці радять працювати невеликими ділянками і стригти волосся потроху. Ніколи не відрізайте до потрібної довжини, ріжте потроху, адже повернути відрізане не вдасться. Починайте з переду і тримайте під руками затискачі, щоб зафіксувати потрібну ділянку. Якщо у вас кучеряве або кучеряве волосся, вибирайте, які шматки стригти спіраль за спіралькою, для ідеального поєднання разом.

Напрямок волосся і ножиць. Потрібно підтягувати волосся пальцями вгору, оскільки це найпростіший спосіб переконатися, що довжина загалом рівна. Потім розмістіть ножиці паралельно волоссю, що проглядає крізь пальці, і зріжте волосся вертикально, а не прямо поперек.

Обережно з чубчиком . Для початку треба розділити волосся трикутником. Помістіть волосся в гребінець без натягу. Використовуйте гребінець як орієнтир для прямої лінії, а потім стрижіть ножицями вгору. Але будьте терплячими і відрізайте мінімально, щоб не підстригти набагато коротше, ніж планували.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо у вас є найменші сумніви, краще не ризикуйте та зверніться до свого перукаря. Він знає, яка зачіска вам підійде найкраще та порадить способи укладки та правильний догляд. Головне, прислухайтеся до його порад і поводьтеся чемно у кріслі стиліста .