Феєрична еволюція: як змінювалися засоби для укладання волосся та зачіски за 100 років (ВІДЕО)

Догляд за волоссям

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото створене за допомогою ШІ, Хочу.ua

Мода вміє дивувати не лише одягом, а й зачісками та засобами для укладки

Жінки завжди приділяли багато уваги своєму волоссю та намагалися додати міцності і краси натуральними продуктами і травами . З плином часу змінювалися зачіски, правила догляду, мода на кольори волосся, а також інструменти, за допомогою яких жінки творили красу.

Пропонуємо вам поринути у світ зачісок у різні роки минулого та інструментів, якими створювалися справжні чудеса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1920 -  довгі об'ємні локони змінилися на популярну зараз зачіску боб. Перукар Марсель Грато перший почав вкладати волосся за допомогою гарячих щипців.

1930 - короткі зачіски та гладкі хвилі трансформувалися у легкі і об'ємні та волосся до плечей.

1940 - Жінки зачісували верхні пасма волосся в напрямку від обличчя та фіксували їх шпильками, у формі рулону.

1950 - у моді платиновий блонд з об'ємними кучерями та коротка зачіска у стилі піксі.

1960 - піксі у тренді, поява модної жіночої зачіски - вулик та "бабетта".

1970 - волосся від ультракороткого до наддовгого та натуральні зачіски.Модними стали довгі прямі локони, об'єм та багатошаровість, а також афрозачіски у стилі диско з дрібно завитими локонами. 

1980 - об'єм у всьому. У моді масивні та екстравагантні зачіски,  Жінки робили хімічну завивку, начісували волосся, знову стригли та відрощували його. 

1990 - у тренді коротка каскадна стрижка з охайно завитим всередину волоссям. У моду увійшло накладне волосся, легкі хвилі, а також мелірування.

2000 - популярні  гофре, мелірування у стилі «зебра» з білими та чорними прядками, різнокольорове волосся рожевого, голубого чи зеленого відтінків, стрижка каскад, а також пряме волосся з вплетеними косичками.

2010 -  всі тренди минулих років з інтерпретацією на сучасний лад. Так мелірування переросло в балаяж з м'якшим переходом кольору, посилилась тенденція фарбувати волосся в різні кольори, повернувся тренд на наддовге волосся, а шалені кучері стали дещо розслаблені та недбалі у стилі beach waves.

2020 - зараз жінка може змінювати колір, форму, зачіску практично щодня. Нікого не здивувати волоссям до підлоги та вибритою лисиною, проте популярними є зачіски, які не потребують довгого та складного укладання щодня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Майстер перукарського мистецтва може створити з кількох волосин справжній шедевр. Головне, дослухатися до його порад і не коментувати його роботу.

За матеріалами bit.ua , allure.com