Красиве волосся можна зробити за допомогою природних засобів: 15 головних трав із різним ефектом

Догляд за волоссям
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Щоб мати здорове волосся, за ним необхідно доглядати, правильно мити і знати, що краще використовувати для миття. Природні трави - це чудовий спосіб покращити стан волосся, живлячи, зміцнюючи і зволожуючи його. Цінність трав зумовлена багатством вітамінів, мінералів, органічних кислот, ефірних олій у їхньому складі.

Також користь цілющих трав обумовлена відсутністю хімічних компонентів, які можуть призводити до псування волосся. Використання натуральних трав нададуть волоссю життєвого тонусу, здорового блиску, сили, пружності і зроблять їх слухняними і гладкими, розповідає liktravy .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Красиве волосся можна зробити за допомогою природних засобів: 15 головних трав із різним ефектом - фото №1

Найкращі трави для здоров'я волосся

  1. Ромашка - має освітлюючий, заспокійливий і зволожувальний ефект. Вона допомагає покращити колір і текстуру волосся, а також усуває запалення і подразнення шкіри голови і зміцнює структуру волосини.

  2. Лаванда - володіє чудовими антисептичними, протигрибковими і ароматерапевтичними властивостями. Вона підтримує шкіру голови здоровою, запобігає лупі і випадінню волосся, заспокоює нервову систему і має гарний аромат.

  3. Кропива - містить багато вітамінів, мінералів і амінокислот, які живлять і стимулюють волосяні фолікули. Вона прискорює  ріст волосся, зміцнює  його і попереджає тьмяності кольору.

  4. М’ята - містить ментол, який покращує кровообіг шкіри голови і сприяє росту волосся. Вона також допомагає регулювати роботу сальних залоз і волосся менше жиріє.

  5. Розмарин - має тонізуючі, антиоксидантні і антимікробні властивості. Він підтримує колір волосся здоровим, надає чудового блиску, попереджує випадіння, а також бореться з лупою і свербіжем.

  6. Материнка - містить вітаміни A, В, С, антиоксиданти, амінокислоти. Чудово бореться з ослабленим волоссям і посіченими кінчиками.

  7. Подорожник - нормалізує роботу сальних залоз, зміцнює волосяні фолікули, активізує ріст волосся. Також усуває подразнення шкіри.

  8. Звіробій - містить ефірні олії, вітаміни C, PP, E. Добре тонізує та очищає шкіру голови.

  9. Календула - нормалізує роботу волосяних фолікулів, зміцнює волосину, сприяє росту волосся.

  10. Череда - має у своєму складі велику кількість кератину. Сприяє активному росту волосся і зміцненню волосяних волосин.

  11. Шавлія   - робить волосся гладким, позбавляє ламкості та розщеплення кінчиків. Ефірні олії та смоли, що містяться в шавлії, надають сили, об’єму та блиску.

  12. Аїр - добре бореться з випадінням волосся і зміцнює волосяні цибулини.

  13. Липа - робить волосся еластичним та надає блиску і пружності.

  14. Деревій - сприяє активному росту волосся, містить кератин, який покращує кровообіг і зміцнює волосяні цибулини. Вітамін А, що міститься в рослині, усуває ламкість волосся і допомагає попереджати появу ранньої сивини.

  15. Чебрець - має у складі ефірні олії та олеїнову кислоту, добре відновлює та зволожує волосся, пришвидшує його ріст і надає привабливого вигляду.

Лікарські трави Ви можете використовувати у вигляді настоїв, відварів, масок, бальзамів або олій для догляду за волоссям. Важливо знати  як правильно вибирати та застосовувати трави для волосся і які трави підходять для різних проблем з волоссям та як їх використовувати.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також писали, як мати чисте волосся без використання шампуню . Це може стати у пригоді, коли ваш засіб раптово закінчився.