Як відрізнити якісний парфум від гарної підробки за 10 секунд: лайфхак, який збереже ваші гроші

Парфумерія

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Подарувати дівчині справжні парфуми може не кожен, адже коштують дорого. Однак навіть сплативши за крихітний флакончик велику суму, людина ризикує отримати підробку. Як же не стати жертвою обману? Про лайфхак, який за 10 секунд допоможе вам відрізнити якісний парфум від гарної підробки, читайте у нашому матеріалі!

Підробляти елітний парфум навчилися дуже добре — і упаковку, і флакон. Тому з першого погляду складно відрізнити контрафакт від оригіналу. Але є спосіб, про який розповіли на порталі ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В магазині потрібно взяти пляшечку з духами в руки та гарненько струсити її. Якщо парфум якісний, в його складі багато ефірних олій, які при трясці "випускають" бульбашки. Крім того, бульбашок повинно бути багато і триматися вони повинні довго — це означає, що аромат не підробка.

Якщо такий варварський метод перевірки вам не подобається, то огляньте упаковку і саму пляшечку з парфумом. Почніть перевірку з целофану, в який загорнута коробочка. Майте на увазі, що бренди ніколи не заклеюють пакет, а фіксують його за допомогою нагріву. Зверху чи знизу кріплять круглий або прямокутний штамп.

Наступний етап — необхідно звірити серійний номер на дні флакона з кодом на коробці. Номер може включати цифри та букви, але повинен бути однаковий і на флаконі, і на упаковці, якщо духи справжні.

Якщо не хочеться розкривати коробочку, потрясіть її. Оригінальний парфум всередині тари завжди лежить на підкладці — це роблять для захисту від пошкодження. А коли духи бовтаються в упаковці — перед вами підробка.

Крім того, не полінуйтеся перевірити цифри: термін придатності та дату виготовлення. Наприклад, аромати Chanel зберігаються від 3 до 5 років, але в закритому вигляді, а в розкритому — не більше 6-12 місяців. І про це оригінальний виробник попередить. А ось підроблена продукція, зазвичай, такої інформації не містить.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся,  які парфум кращі — на основі спирту чи олії. Відповідь парфумерів вас здивує!