Парфумерний етикет. Як носити парфуми, щоб не дратувати інших і не осоромитися

Парфумерія
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ви, напевно, хоч раз в житті зустрічалися з людиною, яка носила надто насичені та важкі парфуми. Можливо, в менших дозах ці аромати могли б бути приємними, але власник, схоже вирішив не бути жадібним та вилити на себе весь флакон. На жаль, ця помилка є досить розповсюдженою, адже багато людей навіть близько не знайомі з парфумерним етикетом.

Щоб не стати тією людиною, від якої за кілометр чути важкі парфуми, пропонуємо вам дізнатися, як та куди правильно наносити аромат. Про хитрощі парфумерного етикету виданню liga.net розповів  парфумер  Богдан Зубченко .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Експерт наголошує, що  світі парфумів не існує жорстких правил для нанесення ароматів. Комусь подобається наносити аромати на шкіру, інші обирають волосся або одяг. Це лише впливає на комфорт самої людини.

Однак перед тим, як використовувати аромат, важливо проаналізувати контекст та ситуацію. Подумайте, де ви плануєте побувати, скільки людей буде поруч, і чи є серед них люди з алергією на парфуми. Це важливо врахувати.

Наприклад, яскраві та ефектні аромати пасують на вечірку в клубі. На ділову зустріч підходить аромат, який буде доповнювати ваш образ, але не перетягувати на себе увагу. У театрі та інших подібних місцях, де ви будете тривати серед інших людей, віддають перевагу вишуканим, складним, але не надто настирливим ароматам.

А як часто потрібно оновлювати парфум? Експерт стверджує, що це залежить від власного відчуття такту та доречності. Наприклад, туалетну воду, нанесену вранці, можна оновити ввечері. Також потрібно враховувати те, що ви можете швидко переставати відчувати парфуми на собі, адже звикли до них, але інші люди все ще будуть чути їх.

Використовуючи парфуми, думайте не тільки про своє задоволення, яке є важливим, але також про тих, хто вас оточує. Дозвольте іншим також насолоджуватися ароматом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповіли, який парфум кращий  — на основі спирту чи олії. Відповідь парфумерів вас здивує!