День української хустки: як та з чим носити цей аксесуар, щоб виглядати стильно (ФОТО)

Практичні поради

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

7 грудня відзначається День української хустки. На честь цього свята редакція HOCHU.ua розповідає, як впровадити хустку у свій гардероб та з чим її носити, щоб виглядати стильно.

Для українців хустка — не просто головний убір. Це символ прихильності, любові, вірності, скорботи, оберегу та важливий ритуальний атрибут. Наречені підіймали її на знак згоди перед своїми нареченими. Нею ж покривали голови майбутніх дружин, символізуючи їх перехід від дівчини в статус заміжньої.

7 грудня — День української хустки. Це досить молоде та поки що неофіційне свято. Відзначати його почали у 2019 році, щоб об'єднати та надихнути жінок зберігати українські традиції.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сьогодні хустка стала не лише елементом національного костюма, а й модним аксесуаром. Багато модниць вміло інтегрують її у свій гардероб, надаючи повсякденним вбранням нотку української естетики.

Як носити хустку? Насамперед як головний убір. Ви можете зав'язати її на голові або зробити з її допомогою хвіст, а можете просто накинути хустку поверх волосся.

Багато модниць зараз носять хустки замість топу. Також дівчата люблять накидати цей аксесуар на плечі, створюючи при цьому жіночний та ніжний образ.

Цікаво виглядають образи, коли хустка виступає в ролі пояса або пов'язується на сумку. Також дуже ефектно виглядає цей аксесуар на шиї, надаючи дівчині нотку елегантності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як вибрати найкращий пуховик на зиму. Ми розповіли про правила, на які варто звернути увагу.

Фото: art_lev.com.ua, OLIZ