Не дозволять замерзнути: поради для утеплення будинку в холодну пору

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

З настанням холодів ми намагаємося застосувати все своє вміння для обігріву приміщення, у якому знаходимося. Необхідно максимально подбати про речі, які можуть допускати тепловтрати та знати, як зігрітися при відключеннях зимою і пам'ятати, як зігріватися точно не можна.

Звичайно, можна максимально вдягнутися у холодному будинку, але навряд чи це врятує від пронизливого холоду. Пропонуємо вам кілька варіантів, які стануть у пригоді при спробах обігріву.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Готуйте їжу у духовці. Це допоможе обігріти кухню і приготувати смачну вечерю.

  2. Подумайте про монтування пологу над ліжком. Такий спосіб захистить від протягів і проникнення холодного повітря.

  3. Зігрівайте ліжко  перед сном. У пригоді стануть саморобні грілки або просто наповніть гарячою водою пластикові пляшки та покладіть у постіль. Так ви швидко нагрієтеся і комфортно спатимете.

  4. Подбайте про вікна. Переведіть їх на зимовий режим та утепліть харчовою чи бульбашковою плівкою.

  5. Якщо ви не можете відкрити замерзлий замок, то нагрійте ключа запальничкою і він з легкістю провернеться у замку.

  6. Подбайте про захисні ролети чи щільні штори на вікнах, вони не пропускатимуть холод у приміщення.

  7. Коли вам набридне бруд у передпокої, просто наповніть пластикову тацю галькою чи камінням та ставте брудне взуття на неї. Це має естетичний вигляд та позбавляє бруду.

  8. Подбайте про відбивний екран за радіаторами опалення. Так значно більше тепла скеровуватиметься у кімнату, а не обігріватиме стіну.

  9. Якщо під дверима значні отвори, вони будуть пропускати протяги. Тут допоможе, якщо прикріпити до низу дверей і обгорнути шматок труби для ізоляції.

  10. Придбайте термобілизну і одягайте її навіть вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, як не допустити замерзання на вулиці та чим утеплити взуття з середини. Так ноги будуть у теплі і ви менше відчуватимете холод.