Щоб не змерзнути на прогулянці: поради для теплих рук та ніжок у холодну пору

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

В холодну пору корисно гуляти і дихати свіжим повітрям. Проте, довго робити це не завжди виходить, адже швидко відчувається холод і тіло починає замерзати.

Важливі поради, що робити, щоб прогулянка була максимально комфортною взимку і приносила суцільне задоволення, розповідає nus.org.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Щоб не змерзнути на прогулянці: поради для теплих рук та ніжок у холодну пору - фото №1
  1. Більше активності! Рухайтеся, розминайтеся, згинайте і розгинайте руки і ноги, особливо, якщо доводиться довгий час перебувати на одному місці. Це покращить кровообіг і розігріє м'язи.

  2. Не голодуйте! Їжте  більше калорійної їжі, яка дасть енергію і підтримає метаболізм, адже у холодну погоду організм потребує багато енергії.

  3. Зручно одягайтеся! Багато шарів одягу зігріють краще, ніж один теплий светр. Не забувайте про шапку і теплі шкарпетки. Верхній шар одягу має бути вітро і водонепроникним.

  4. Дбайте про захист шкіри!  Перед прогулянкою нанесіть на обличчя і шкіру рук захисний крем, а на губи - гігієнічну помаду.

  5. Комфортне взуття! Обирайте взуття на розмір більше, для збереження тепла воно не повинно стискати ногу. Висока підошва і теплі вкладки захистять ноги від холоду.

  6. Закрити доступ для повітря! Шарф, баф, капюшон і рукавички мають бути обов'язково. Вони захистять від вологи і вітру.

  7. Ніякого алкоголю на вулиці! Пийте теплі напої, які зможуть зігріти зсередини, але не дуже гарячі, щоб не попекти горло. Забудьте про алкоголь - він розширяє судини, даючи короткочасне тепло, але знижує температуру тіла.

  8. Обережно з прикрасами! Не одягайте на прогулянку металеві прикраси. Вони притягують холод і можуть обморозити шкіру.

  9. Завжди сухий! Якщо у планах сніговик чи гра у сніжки, подбайте про запасну пару рукавичок.

  10. Термоодяг у пріоритеті! Забезпечте себе термоодягом, який добре відводить вологу. Він зручний, тонкий, не сковує рухи і чудово підходить для активного відпочинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви відчуваєте, що сильно замерзаєте , знайдіть місце, щоб зігрітися у теплому приміщенні. Це можна поєднати з хорошою запашною кавою та цікавим спілкуванням з друзями.