Чи все ви зробили для утеплення будинку ззовні? Місця, які потребують перевірки

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Іноді для максимального утеплення будинку буває недостатньо потурбуватися про вхідні двері та заклеїти вікна.  Щоб почуватися комфортно, з настанням холодів потрібно звернути увагу на певні речі зовні будинку.

Можливо ви думаєте, що забезпечили тепло на всі 100%. Але перевірте, чи дійсно про всі нюанси ви пам'ятаєте при підготовці до зими, realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Чи все ви зробили для утеплення будинку ззовні? Місця, які потребують перевірки - фото №1

Утеплення будинку ззовні

Водостоки

Не потрібно забувати очищати водостоки, адже це важливо, хоча і досить нудно. Чисті жолоби важливі для відведення води від вашого дому, якщо вони заб'ються, то вода буде збиратися і текти всередину.

Потрібно прибрати листя, палиці та інше сміття, яке накопичилося протягом літніх та осінніх місяців. Можна скористатися послугами професіонала з усім необхідним обладнанням, або робити це самотужки.

Злити та перекрити джерела води

Зовнішні джерела води потребують перевірки до початку зимового сезону. Рекомендується перевести зовнішні зрошувальні системи на зиму, осушити та перекрити зовнішні джерела води, а також від’єднати та зберігати садові шланги, щоб запобігти замерзанню та пошкодженню., для максимального терміну служби і функціонування.

Обмін на енергоощадні вікна

Вікна є найбільшим джерелом проникнення повітря. Особливо це стосується старих вікон, які зазвичай виготовляються з дерева з одним склом.

Заміна вікон  на енергоефективні може зберегти тепло всередині взимку, часто їх виготовляють із синтетичних матеріалів, таких як вініл, із двома-трьома скляними панелями та аргоном для підвищення енергоефективності.

Утеплюйте свої гаражні ворота

Якщо у вас є гараж слід розглянути можливість утеплення гаражних воріт. Це може допомогти вам заощадити на рахунках за електроенергію та газ, особливо якщо гараж приєднаний до будинку. Утеплений гараж забезпечує додаткову перевагу створення у ньому спортзалу чи домашнього кабінету.

Чи все ви зробили для утеплення будинку ззовні? Місця, які потребують перевірки - фото №2

Переведіть вікна на зимовий режим

Це забезпечить зберігання тепла і вікна не випускатимуть його з будинку.

Перевірте свій дах/димохід

Проведіть повну перевірку даху, наявність пошкоджених або застарілих матеріалів, як-от черепиця з викривленням або викривленням, і виявлення будь-яких плям на даху. Правильна система даху повинна включати такі речі, як щитки від льоду та води, крапи, коньки та вентиляційні отвори, а також пароізоляцію, яка пропускає повітря, а не повстяний папір.

Запасіться потрібними інструментами та матеріалами

Остання порада щодо зимівлі стосується ваших запасів. Подбайте про те, щоб у вас було все необхідне для того, щоб пережити зиму. Запасіться товарами, які вам потрібні зараз, щоб вас не чекали довгі черги та порожні полиці. Перед настанням зими переконайтеся, що у вас є потрібні інструменти та матеріали для догляду за зовнішнім виглядом вашого будинку, це наявність лопат, протиожеледної солі для сходів і під’їзних шляхів, граблів для снігових дахів, скребків для льоду, щіток з м’якою щетиною тощо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також важливо знати, як зігрітися вдома, якщо немає опалення і вміти перемикати кондиціонер на тепло. Якщо у вашому регіоні часто випадає багато снігу, потурбуйтеся про інвентар та правильно прибирайте сніг, щоб не перевтомитися.