Її величність - сіль! Цікаві способи використання, окрім їжі

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: novus.online

Сіль може знадобитися для різноманітних речей

Вважається, що без цукру людина може спокійно обійтися, а от без солі прожити неможливо. Адже вживання навіть смачної страви не принесе задоволення, якщо вона несолона. Та чи знаєте ви, що сіль допомагає розв’язувати безліч побутових проблем? Ми розповімо, яке застосування можна знайти для солі вдома.

У кожної господині на кухні знайдеться сіль, а так, як незабаром розпочнеться сезон консервації - то і не один кілограм. Цікаві способи полегшити побут розповідають на каналі Корисні поради.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Почистити чорну підошву праски. Якщо ваша праска почорніла, потрібно розстелити шматок пергаменту, насипати тонкий шар дрібної солі та добре попрасувати. За кілька хвилин підошва праски стане ідеально чистою.

Відмити пригорілу каструлю. Насипати шар солі, залити водою та поставити кип’ятитися на 10 хвилин. Далі помити каструлю, як звичайно.

Для дезінфекції губки. Періодично губку для миття посуду потрібно мити. Найкраще - посипати її сіллю та поставити у мікрохвильовку на 1-2 хвилини.

Підсилити аромат кави. Під час приготування напою потрібно всипати дрібку солі у джезву. Так смак і аромат будуть сильніше виражені.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також, сіль відмінно впорається з різними плямами на одязі. А господині вміють з її допомогою зробити пожовтілий тюль білосніжним.