"Смачного" для сантехніки: як прибрати іржу простим кетчупом

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Фото: youtube

Для очищення сантехніки іноді достатньо простого кетчупу

Наліт іржі на сантехніці чи будь-якому металевому предметі не лише псує зовнішній вигляд, а й значно скорочує термін служби. Тому прибирати сліди необхідно одразу, як тільки помітили таке явище.

У побутових магазинах можна придбати якісний, і досить дорогий засіб від іржі, але є простіший і значно дешевший спосіб. Допоможе позбутися слідів іржі на металевих поверхнях звичайний соус, який господині полюбляють додавати до макаронів, розповідає housedigest.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Іржа починає з’являтися на металі, якщо предмет часто знаходиться під дією вологи та води. Якщо водопровідна вода жорстка ви, можливо, зіткнетеся з плямами іржі через велику кількість магнію, кальцію або заліза, які вступають в безпосередній контакт з чутливими поверхнями.

Звичайний кетчуп може творити справжні чудеса з іржею, яка покрила метал. У кетчупі є оцтова кислота, яка гарно видаляє іржу нейтралізуючи її. При нанесенні на певні поверхні ця кислота взаємодіє з іржею та повністю розчиняє її. 

Як прибрати іржу кетчупом

  • Нанести товстий шар кетчупу на ділянки вкриті іржею;

  • почекати 2 години;

  • якщо іржі дуже багато - нанести кетчуп ще раз і залишити ще на 1 годину;

  • потерти змішувачі кулькою з фольги;

  • промити водою.

Щоб додати блиску і стану нового для металу потрібно створити пасту з харчової соди та води, нанести на 1 годину та витерти. У поєднанні з кетчупом, це має допомогти вашій техніці набути вигляд нової.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як відполірувати змішувачі до блиску бюджетним способом. Знадобиться лише звичайна сира картоплина.