Прослужить ще не один рік: як легко відновити до стану нового іржавий садовий інструмент. Ці засоби знайдуться в кожному домі!

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Садові інструменти, фото
Фото: forumhouse

2 найпростіші способи, які обійдуться у кілька гривень

Іржа може раптово атакувати не тільки сантехніку і труби в будинку, а й садові інструменти, які чекають на початок нового дачного сезону. Якщо вам не пощастило й іржа вже почала “надгризати” ваші лопати, сапки та інший інвентар, не панікуйте: ми знаємо, як її прогнати, подарувавши їм друге життя!

Як прибрати іржу з садового інструменту і при цьому його не пошкодити, розповідає glavred. Видання наводить відразу декілька корисних порад, якими часто користуються дачники з досвідом, і про які варто дізнатися й вам!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що добре роз'їдає іржу: найкращі варіанти

👉 Звичайний столовий оцет

Завдяки своїм кислотним властивостям, це прекрасний засіб для боротьби з іржею. Достатньо замовити в ньому іржавий інвентар всього на кілька годин, а потім скористатися щіткою або абразивною губкою, щоб прибрати залишки іржі.

👉 Лимонний сік

Він теж містить кислоту, яка розщеплює іржу. Для максимального ефекту можна приготувати домашню пасту проти іржі з лимонного соку та звичайної солі — вона з легкістю відчистить весь інструмент.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про 7 головних садових інструментів, які точно знадобляться вам цієї весни. Перегляньте свій список покупок на найближчий час, щоб докупити ті, яких бракує, і не гаяти часу даремно!