Буде добре працювати та не зламається: як подовжити життя пральній машинці на десятки років

Лайфхаки

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила догляду за пральною машинкою. Фото: Хочу!

Правила догляду за пральною машинкою

Грамотне користування пральною машиною не лише зробить побут комфортним, а й забезпечить довговічність та безперебійністю роботи. Догляд за технікою має містити ретельне очищення зовні та всередині, а також дотримання правил користування.

Якісна побутова техніка - це довготривала інвестиція. Тому правильний догляд зможе подовжити життя вашої машинки мінімум на 10 років, розповідає todayshomeowner.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яких правил користування потрібно дотримуватися

Правильне встановлення. Важливим ключем до продовження терміну служби пральної машини є її правильна установка на рівній поверхні, відрегульовані ніжки, при необхідності підстелити гумовий килимок. Збалансована пральна машина буде менше вібрувати під час циклу віджимання, тоді нічого не від’єднається чи пошкодиться.

Очищення від накипу. Потрібно регулярно очищувати машинку від вапняного накипу та залишків мила спеціальними засобами. Також не забувати чистити лоток і фільтр.

Шланги. Періодично перевіряйте шланги для заливки води на задній панелі машини, адже гума з якої вони виготовлені може пересихати та тріскатися.

Підготовка одягу. Завжди вивертайте одяг перед пранням, перевіряйте та очищуйте кишені, застібайте ґудзики та замки, делікатні речі кладіть у спеціальні мішечки.

Не перевантажуйте барабан. Недостатньо або надмірно завантажений барабан посилює вібрацію. Зауважте, що пухові вироби та куртки на синтепоні, махрові і вовняні речі вбирають дуже багато води, в результаті чого сильно тяжчають.

Не залишайте мокрий одяг у машинці. Він може почати неприємно пахнути та пошкодитися і пошкодити машинку.

Мийні засоби. Використовуйте лише якісні засоби для прання та дозуйте згідно з інструкцією.

Профілактичні заходи. Варто використовувати пральний порошок, до складу якого входять спеціальні добавки для пом’якшення води і раз на місяць запускати машинку порожньою при максимальній температурі.

Профілактика запаху. Після прання залишайте дверцята машинки відчиненими, щоб уникнути появи на стінах барабана небажаних бактерій і грибків.

Температурний режим. Якщо накип утворюється на нагрівальному елементі, то швидко зростає ризик передчасного зламання пристрою. Потрібно уважно стежити за дотриманням температурного режиму.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які речі не можна прати у пральній машинці. Після такого прання їх доведеться викинути.