Категорично не в машинці! Які 5 речей можна викинути після машинного прання

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото дівчина готує речі до прання
Фото: https://ideas-center.com.ua/

Такі речі не можна прати у пральній машинці

Господині знають, що перед пранням одяг потрібно сортувати, щоб не полиняв . Кухонні рушники також перуться окремо від іншої білизни. Та чи знаєте ви про речі, які категорично не можна прати у пральній машинці?

Прання не можна назвати зовсім легкою роботою. Адже потрібно враховувати важливі нюанси: температуру прання, тканину, ступінь забруднення та завантаження барабана. Також потрібно знати, що деякі речі після прання у пральній машинці доведеться викинути у смітник, розповідає prostyle.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спортивне взуття

У машинці допускається прати лише текстильні кеди на відповідній температурі та з рідким мийним засобом. Бігові та прогулянкові кросівки можна назавжди зіпсувати машинним пранням.

Подушки з натуральним пір’ям

Вони дуже “примхливі”, довго сохнуть, якщо недостатньо висушені - може з’явитися пліснява всередині, пір’я збивається та виріб втрачає форму. Краще віднести для очищення у спеціальний сервісний центр чи хімчистку.

Серветки з мікрофібри

Такі речі вимагають прання руками у теплому мильному розчині. Адже після пральної машинки вони втрачають свої поглинальні властивості і стають непридатними до використання.

Краватки

Прати лише вручну, легкими рухами, не мнучи. Після прання у пралці чоловічий аксесуар втратить пристойний вигляд, форму і колір. До речі, прасувати краватки також не можна.

Купальники

Тканина купальників досить ніжна, тому у пранні пральною машиною може розтягуватися, деформуватися та втрачати колір. Також агресивний вплив машинки може пошкодити лямки та поламати кісточки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, з якою періодичністю необхідно прати одяг, рушники, постільну білизну та верхні головні убори. Адже не усі речі потребують частого прання.