Ялинковий дощик та коти: що робити, якщо улюбленець наївся ялинкових прикрас

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Раніше ми розповідали, як не дати коту знищити вашу ялинку. Та якщо так сталося, що цей маленький злодій не лише пробрався до святкового дерева, але й поцупив з нього ялинковий дощик - потрібно негайно реагувати. 

Коти дуже люблять ялинки та все, що на них висить - іграшки, гірлянди, дощик. Останнім вони можуть не лише гратися, але іноді й поласувати. Чому коти люблять жувати цю ялинкову прикрасу та як швидко допомогти тварині - розповідає РБК-Україна.

Чому кіт жує дощик

► Бажання повеселитися. Котики люблять все, що шарудить - різноманітні шнурочки та папір. Це пробуджує їхні хижацькі інстинкти та бажання пополювати.

► Нестача вітамінів в організмі тварини, через яку у неї виникає бажання пожувати щось з целофану. За словами ветеринарів, це серйозна проблема - потрібно терміново переглянути та скоригувати раціон кота.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як відібрати дощик

Якщо кіт тільки почав жувати дощик, намагайтеся його забрати - акуратно та без різких рухів, оскільки ви можете пошкодити мішурою ротову порожнину улюбленця.

Для цього зафіксуйте тварину: найкраще, якщо одна людина триматиме кота, а інша повільно витягуватиме дощик з його пащі. При цьому голову улюбленця потрібно тримати так, щоб він не мав змогу нею мотати. Якщо гірлянда вже потрапила в стравохід - припиніть тягнути, оскільки ви можете пошкодити його слизову оболонку.

Фото: ukr.media

Якщо кіт проковтнув дощик

  1. Приготуйте концентрований розчин солі та залийте тварині у ротову порожнину за допомогою ложки або шприца (без голки!). Це викличе блювотний рефлекс - разом з їжею вийде й дощик.

  2. Найліпше рішення: негайно звернутися до ветеринара, щоб не нашкодити улюбленцю своїми діями. Оскільки іноді блювотний рефлекс не допоможе - це стосується випадків, коли пройшов певний час з моменту поїдання котом ялинкової прикраси.

Ознаки того, що шлунок кота закупорився дощиком:

  • Він відмовляється від корму та води.

  • При спробах поїсти, кота починає рвати.

  • Тварина виглядає слабкою.

  • У кота здувся живіт.

За будь-якої з цих ознак негайно зверніться до ветеринара. Не чекайте й не сподівайтеся на те, що проблема розв’яжеться сама собою. Проявіть відповідальність та турботу про свого улюбленця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також в іншій нашій статті ми розповідали, чим обгорнути ялинку. Зробіть це, і пухнастик нізащо до неї не підійде.

Фото: comfortedkitty.com