Не знущайтеся з пухнастика! Багато людей не знають, як правильно гладити своїх котика та песика і роблять їм боляче

Домашні тварини
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Дивлячись на свого любого пухнастика, рука так і тягнеться його погладити. Та навіть така звичайна дія має бути правильною, щоб ваш улюбленець не відчував стресу та не втрачав до вас довіри. До речі, нерідко після погладжувань котик починає вилизувати шерсть у тому місці, якого торкалася рука господаря. Та іноді такого догляду тварини за собою стає недостатньо і доводиться втрутитися й викупати пухнастого. Як зрозуміти, що цей час настав - читайте в нашому попередньому матеріалі .

За словами ветеринарки та зоопсихологині Лілії Лободіної, найкращий момент, щоб погладити улюбленця - це коли він сам підходить до вас і починає ластитися. А все тому, що тварини не сприймають наші пестощі як висловлення любові - вони радше звикають, що ми постійно маємо з ними тактильний контакт. І так, одні тварини це люблять, інші ж - уникають.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно гладити тварину, не викликаючи у неї дискомфорту:

  1. Спочатку легенько доторкніться до боку тварини - проведіть по ньому рукою. Важливо, щоб ваш контакт тривав не більше 3 секунд.

  2. Якщо улюбленець не чкурнув від вас - продовжуйте його гладити плавними та ніжними рухами. Якщо все ж кіт або пес відійшов від вас - не змушуйте його до повторного контакту.

  3. Кожного разу збільшуйте час погладжувань, спостерігаючи, які місця особливо приємні для улюбленця. Нерідко тварини самі підставляють їх під руку.

Важливо не забувати, що будь-яка взаємодія з твариною має приносити виключно позитивні емоції. Тому обов’язково звертайте увагу на мову тіла улюбленця, щоб краще його розуміти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що робити, якщо улюбленець боїться незнайомців.  Дотримуйтесь цих рекомендацій  і вам більше не доведеться відмовляти собі у можливості запрошувати додому гостей через лякливого пухнастика.

Фото: woofapparel.com