Як сформувати огірки в один стовбур: крутий агроприйом розумних дачників

Сад і город
1 095

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

ШІ / Цікавий спосіб вирощування огірків

Як правильно та навіщо це робити

Ми розповідали, якою водою поливати город для гарного врожаю. Тепер розповідаємо про цікавий і крутий агротехнічний прийом з огірками.

Секрет полягає у правильному формуванні огіркової ліани. Цей прийом простий, але він допоможе вам отримати значно більше плодів, зекономити час і сили на догляді. Як це зробити, розповіли на порталі “Улюблена”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Формування огірка в один стовбур: покрокова інструкція

Коли огіркові паростки досягнуть 20-30 см у теплиці, їм потрібна опора. Підв'яжіть кожну рослину до шпагату м'якими петлями, не роблячи тугих вузлів, які можуть їй зашкодити.

Регулярно видаляйте пасинки, що з'являються в пазухах листя. Пасинкування проводять 2-3 рази на тиждень, не даючи пагонам розростатися. Це стимулює ріст головного стебла, покращує освітлення та провітрювання, а також запобігає загущенню посадок.

Щоб стимулювати розвиток потужної ліани, видаліть перші 3-4 зав'язі, які з'являються на розсаді до висадки в ґрунт. Це дозволить рослині направити сили на формування міцного стебла та кореневої системи.

Коли огірок досягне певної висоти і подарує вам перші плоди, видаляйте пожовкле нижнє листя по одному. Це покращить провітрювання та освітлення рослини, а також допоможе запобігти розвитку хвороб.

Переваги формування огірка в один стовбур:

  • Більший урожай;

  • Краща якість плодів;

  • Економія місця;

  • Легший догляд за рослинами;

  • Покращення освітлення та провітрювання;

  • Зниження ризику розвитку хвороб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так ви отримаєте рясний урожай огірків без зайвого клопоту. Також ми розповідали, чим підживити малину.