Подарунок для мами на Новий 2024 рік: як розписати ялинкову іграшку — майстер-клас (ФОТО)

Новий рік і Різдво

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Напередодні різдвяних свят всі готують одне одному подарунки. Особливо важливим є презент для батьків. Хтось малює картини, хтось готує торт, хтось купує щось готове. Раніше ми писали, як зробити сувенір у формі ялинки, а тепер розкажемо, як розписати новорічну кульку.

Розписати новорічну іграшку власноруч не складно і зовсім не дорого. Якщо у вас немає нової кульки, можна використати стару, повністю реставрувавши її стиль, включаючи фон. Для цього потрібно декілька доступних матеріалів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Необхідні матеріали:

  • новорічна кулька

  • декоративна стрічка

  • спирт, спонжик, сухі серветки

  • пензлики

  • простий олівець або білий (якщо фон буде темним, малюємо ескіз білим)

  • художній акриловий ґрунт

  • акрилові фарби

  • блискітки

Будь-яку іграшку перед розписом потрібно знежирити. Візьміть спонжик, спирт, і протріть майбутній сувенір. Тепер можна приступати до роботи. Замалюйте свою кульку тонким шаром ґрунтовки. Нехай вона висохне згідно з інструкцією на упаковці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер можна малювати фон. Найкраще робити це акриловими фарбами. Візьміть губку для посуду, відріжте невеликий шматочок, і за допомогою м'якої сторони обережно нанесіть перший шар кольору на заґрунтовану кульку. Коли фарба повністю висохне, повторіть те саме, аби зробити плотніший другий шар.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли ялинкова прикраса висохне, можна починати розпис. Олівцем намалюйте картинку, яка вам найбільше до вподоби. Далі — так само, як із фоном. Його потрібно заґрунтувати, аби різнокольорові відтінки були не темними і гарно лягли на поверхню.

Використовуйте для роботи різні тонкі пензлики та сухі серветки, аби не брати воду. Найкраще — взяти різні пензлі для кожного кольору. Дочекайтеся, коли малюнок висохне, і обведіть його за потреби тонкою чорною лінією. Готово!

Якщо ви хочете посипати деякі елементи блискітками, робіть це одразу після нанесення фарби. Акрил висихатиме, приклеюючи блиск до себе. Простягніть на кульку декоративну стрічку і зав'яжіть бант.

Раніше ми писали, що не варто дарувати на Новий 2024 рік. Езотерики назвали варіанти подарунків, які не є недоречними та можуть притягнути негаразди.

Фото: Pinterest